Inflamație, de ce este periculoasă

Adisa Codruț |
Data publicării:

Inflamația, răspunsul sistemului imunitar la o infecție sau lovitură, apare uneori când nu ar trebui. Experții Harvard recomandă.

Inflamația este răspunsul sistemului imunitar la o infecție sau o lovitură. ”Când ești rănit, această inflamație este de fapt un lucru bun. Zona în care v-ați rănit va deveni roșie și se va umfla pe măsură ce o armată de globule albe sanguine benefice curg în lupta împotriva infecției și vă va ajuta să vă vindecați. Același răspuns apare și în alte părți ale corpului vostru când întâlniți un virus sau o infecție”, explică experții Harvard, medicii Hope Ricciotti și Toni Golen, editori-șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch.

Însă, în unele cazuri, acest răspuns imun apare atunci când nu ar trebui. ”Poate fi declanșat, de exemplu, atunci când sunteți expus la toxine și prin alte cauze, cum ar fi stresul cronic, obezitatea și tulburările autoimune. În aceste cazuri, în loc să se mute, să vindece problema, iar apoi să revină la normal, inflamația persistă în timp. Se crede că această stare cronică de inflamație poate duce la numeroase probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, artrită, depresie, boala Alzheimer și chiar cancer”, adaugă medicii.

Ca să fie combătură această inflamație cronică dăunătoare, alegeți alimentele potrivite, evitându-le pe cele care pot declanșa inflamații cronice, inclusiv carnea roșie, carbohidrații rafinați (cum ar fi pâinea albă și brioșele), alimentele prăjite și băuturile zaharoase. Optați pentru legume și fructe cu frunze verzi, nuci, pește gras și ulei de măsline, dar și concentrați-vă să faceți sport suficient, obținerea cantității corecte de somn și menținerea stresului sub control.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel