„Dieta noastră joacă un rol important în inflamația cronică, deoarece bacteriile noastre digestive eliberează substanțe chimice care pot stimula sau suprima inflamația", se arată pe health.harvard.edu.
Tipurile de bacterii din intestinele noastre și produsele lor secundare chimice variază în funcție de alimentele pe care le consumăm. Unele încurajează creșterea populațiilor de bacterii care stimulează inflamația, altele o suprimă.
Sunt multe alimente și băuturi care au fost legate de reducerea inflamației și a bolilor cronice. Acestea sunt:
1. Fructe si legume - majoritatea fructelor și legumelor colorate în mod natural conțin niveluri ridicate de antioxidanți și polifenoli (compuși potențial de protecție găsiți în plante).
2. Nuci și semințe - studiile au constatat că consumul de nuci și semințe este asociat cu markeri reduși de inflamație și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și diabet.
3. Băuturi - polifenolii din cafea și flavonolii din cacao se consideră că au proprietăți antiinflamatorii; și ceaiul verde este bogat atât în polifenoli, cât și în antioxidanți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.