Infecția urinară la bărbați. De ce e mai greu de tratat decât la femei

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Astenie
Astenie

Infecția urinară la bărbați este mai rară, însă când apare, boala are deseori drept cauză o problemă a prostatei. De aceea, un tratament al infecției nu va elimin cauza, astfel că va boala continua să apară.

Infecțiile tractului urinar sunt mai puțin frecvente la bărbați decât la femei. Atunci când această infecție apare la bărbații cu vârsta peste 50 de ani, ele se produc adesea din cauza dificultății la golirea vezicii urinare, care rezultă din hiperplazia prostatică benignă (BPH). Altfel spus, glanda prostatică se mărește și poate, eventual, comprima tubul prin care se elimină lichidul din vezica urinară, potrivit health.harvard.edu.

În cazul în care vezica urinară nu se golește complet, bacteriile, în mod normal, eliminate odată cu urina, se pot acumula și ar putea duce la infecții.

Un bărbat a cărui vezică nu se golește corespunzător poate dezvolta simptome precum urinare frecventă, urgență urinară sau necesitatea de a se întoarce la baie la doar câteva minute după urinare. O infecție a tractului va agrava aceste simptome și va face urinarea dureroasă.

Cum se pot reduce simptomele

Nu există schimbări de stil de viață dovedite pentru a preveni infecția urinară la bărbați. Sucul de merișoare, cu proprietățile sale anti-bacteriene, a fost studiat la femei mai tinere, dar nu se știe dacă funcționează și la bărbați.

Bărbații sunt adesea sfătuiți să golească complet vezica în mod regulat, precum și să bea multe lichide. Acești pași ajută la contracararea posibilei stagnări a urinei, rezultată din cauza afecțiunii prostatei. De asemenea, pot ajuta și la scăderea șanselor de infecție.

Dacă infecțiile tractului urinar continuă să reapară, tratamentul prostatei cu medicamente sau intervenții chirurgicale poate ajuta la golirea vezicii urinare și prevenirea viitoarelor infecții.

O altă sursă posibilă de infecții urinare recurente este o infecție a prostatei (prostatită), care necesită un tratament mai lung de antibiotice (adesea 3 săptămâni).

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel