Indigestia, semn al unui cancer. Este un ucigaș tăcut, cu simptome comune. Detaliul care arată ca s-a extins în alte zone

Monika Baciu |
Data publicării:
indigestia - FOTO: Freepik@gpointstudio@Wave Break Media
indigestia - FOTO: Freepik@gpointstudio@Wave Break Media

Indigestia cronică poate ascunde semnale importante despre sănătate, uneori indicând probleme grave. Balonarea frecventă, durerea abdominală sunt semnele cancerului.

Indigestia sau arsura la stomac deseori rezultă din a mânca prea repede sau prea mult, sau din consumul excesiv de alimente grase sau acide. Consumul excesiv de cafea, alcool sau băuturi carbogazoase poate, de asemenea, să provoace revolte stomacale. Stresul, fumatul și anumite medicamente pot, de asemenea, să cauzeze indigestie, dar uneori indigestia ta ar putea semnala probleme cu sistemul digestiv.

De exemplu, indigestia poate fi și un semn de avertizare timpuriu al cancerului ovarian, în special dacă experimentezi indigestie de mai mult de 12 ori pe lună, conform Societății Americane de Cancer. Cancerul ovarian vine și cu alte semne de avertizare care pot însoți indigestia.

Alte semne care pot indica prezența cancerului ovarian

Dilatarea abdominală poate fi confundată cu balonarea în cazul cancerului ovarian. Deși uneori cancerul ovarian este denumit "ucigaș tăcut", simptomele care apar adesea sunt adesea atribuite schimbărilor legate de vârstă sau bolilor gastrointestinale.

Problema constă adesea în articularea simptomelor, cum ar fi balonarea. Femeile cu cancer ovarian adesea simt cum stomacul lor devine temporar mai mare, până în punctul în care hainele nu le mai vin bine. Aceasta poate părea balonare, dar ar trebui să vă faceți griji atunci când zona abdominală se extinde.

Vezi și: Afecțiunea dureroasă care îi macină pe vârstnici, dar care debutează din ce în ce mai devreme. Apare chiar și în jurul vârstei de 30 de ani

Durerea abdominală persistentă poate fi un semn de cancer ovarian. Durerea abdominală poate însoți indigestia, dar durerea în timpul raporturilor sexuale este un alt posibil semn de cancer ovarian. Conform Cancer Center Moffitt, această durere pelvină în timpul actului sexual poate fi rezultatul unei tumori ovariene care apasă în vagin. Dacă durerea abdominală este constantă, cancerul s-ar putea fi răspândit în pelvis sau abdomen.

Cancer ovarian - FOTO: Freepik@ksandrophoto

Schimbările în tranzitul intestinal pot fi semne ale cancerului ovarian. Dacă simți indigestie, dar te afli și în situația de a folosi toaleta mai des, ai putea manifesta mai multe simptome ale cancerului ovarian. Un studiu din 2020 în Gynecologic Oncology a descoperit că 20% din femeile cu cancer ovarian au experimentat o schimbare în obiceiurile intestinale, iar 6,8% s-au confruntat cu urinarea mai frecventă.

Pierderea poftei de mâncare și pierderea în greutate ar putea semnala cancerul ovarian. În timp ce indigestia poate adesea să provină de la supraalimentare sau de la consumul de alimente care nu fac parte din dieta ta obișnuită, simți indigestie după o mică cantitate de mâncare sau pierderea poftei de mâncare poate fi îngrijorătoare.

Vezi și: Alimentul care menține activitatea creierului. Beneficii semnificative în cazul vârstnicilor

Potrivit Alianței pentru Cercetarea Cancerului Ovarian, cancerul ovarian poate determina fluid să se dezvolte în abdomen, numit ascită. Aceste ascite pot provoca simptome cum ar fi pierderea poftei de mâncare și indigestia, precum și oboseală, dureri de spate și dificultăți în respirație.

Modificările bruște în greutate fără o cauză evidentă ar putea indica, de asemenea, cancer ovarian. Dacă experimentezi o reducere de 5% în greutate fără o schimbare în obiceiurile alimentare sau de mișcare, ar putea fi un semn de cancer ovarian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel