Închidere percutană de defect septal atrial la Spitalul Universitar din București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Imagine din timpul operației de închidere percutană de defect septal atrial FOTO: Facebook SUUB
Imagine din timpul operației de închidere percutană de defect septal atrial FOTO: Facebook SUUB

Medici cardiologi de la Spitalul Universitar de Urgență din București au efectuat o închidere percutană de defect septal atrial.

Închidere percutană de defect septal atrial. La Spitalul Universitar de Urgență s-a realizat recent o procedură în premieră: o închidere percutană de defect septal atrial, anunță reprezentanții unității medicale pe Facebook. Spitalul Universitar este singurul spital de stat din București unde această procedură se face în baza unui program al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Defectul septal atrial este o malformație cardiacă congenitală în care există o comunicare anormală între cele două atrii, camerele superioare ale inimii, explică sursa citată. „Defectul septal atrial se închide fie prin intervenție chirurgicală, fie, în anumite cazuri care se pretează, cu ajutorul unui device care este ca o umbrelă", afirmă profesorul Dragoș Vinereanu, medic primar cardiolog, coordonatorul echipei de medici de la SUUB.

Închidere percutană de defect septal atrial: medic din Croația

Pe durata a opt ore, medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București au realizat 4 astfel de intervenții, pacienții având între 30 și 57 de ani.

Specialiștii de la SUUB au fost asistați de medicul Neven Cace, medic cardilog pediatru la Spitalul Clinic Central din Rijeka, Croația.

„Închidere percutană de defect septal atrial s-a efectuat sub anestezie generală. Apoi, medicul a realizat o incizie de mici dimensiuni la nivel inghinal. Prin acea incizie milimetrică, medicul a introdus un tub subțire și prin el, un cateter. De-a lungul cateterului, medicul a introdus dispozitivul de tip umbrelă pe care l-a plasat la nivelul DSA, iar dispozitivul a «acoperit» defectul. Fiind o procedură miniminvazivă, recuperarea pacienților este rapidă", se explică pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel