Pentru a avea energie dimineața, ai nevoie de hidratare
După o noapte de somn, organismul este deshidratat. Bea imediat ce te-ai trezit un pahar de apă călduță în care ai adăugat miere și suc de lămâie. Apa va acționa precum un ceas deșteptător asupra corpului, ajutându-te să te concentrezi și să scapi de oboseală. Nu trișa cu ora de trezire Înainte de a merge la culcare, pune ceasul să sune la o oră stabilită și respectă ora respectivă, fără să mai amâni cu cinci minute trezirea. De asemenea, este indicat să te culci nu mai târziu de ora 23.00. În felul acesta, creierul tău va fi ,,programat'' să se trezească, iar tu te vei simți mult mai odihnit.
Cum să ai mai multă energie dimineața datorită culorilor
Culorile vibrante au un efect pozitiv asupra psihicului și a nivelului de energie. Îți poți amenaja dormitorul cu draperii colorate sau accesorizează-ți patul cu o cuvertură veselă, care să te încânte. Fă-ți un ritual dimineața Încearcă să ai măcar o oră pentru tine dimineața, înainte de a pleca la serviciu: ascultă piesele preferate, fă un duș care să te energizeze sau aprinde un bețișor parfumat.
Fă sport pentru a avea mai multă energie
Poți alege câteva exerciții ușoare de înviorare, yoga sau aerobic. Un sfert de oră este suficient pentru a-ți accelara metabolismul și începe ziua plin de energie
Nicio dimineață fără mic dejun
Deși multă lume sare peste micul dejun, mâncatul dimineața este vital pentru buna funcționare a organismului. Optează pentru un mic dejun bogat în proteine (omletă, humus cu două felii de pâine prăjită, avocado, somon fume etc.), care să-ți țină de foame ore bune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.