Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, spune, în cazul incendiului de la Marius Nasta, că ”se repetă aceste incidente în secțiile în care există consum mare de oxigen, consum mare de curent electric care de multe ori depășește capacitatea și lucrul ăsta se reflectă, pot apărea situații tragice”. Un alt medic, Radu Țincu, afirmă că pacienții intubați reprezintă ”o provocare în ceea ce privește transferul la alte spitale, mai ales că vorbim de mai mulți pacienți. Această structură este nouă, dar iată că și structurile noi cedează. De ce cedează?”.
Răspunsul acestuia, potrivit DC News: ”Pentru că au fost folosite la foc continuu timp de un an de zile. În acest moment pandemia a înregistrat o scădere a numărului de cazuri. Una dintre politicile preventive este că aceste aparate de ventilație mecanică, care au funcționat continuu timp de un an de zile să fie relocate, trimise la firmele de mentenanță pentru efectuarea tuturor verificărilor. Dacă nu vom avea astfel de politici, astfel de incidente se pot repeta oricând”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.