„În primul rând în ultimii 40 de ani în România incendii majore în secțiile de Terapie Intensivă și în spitale nu au prea existat, decât două pe care eu le știu, înainte de pandemie. Este vorba de incendiul de la Maternitatea Giulești, acolo a fost într-o secție de neonatologie, din păcate, cu un răsunet îngrozitor și la nivel mediatic, și la nivel social, și la nivel dacă doriți personal al celor care au celor care au fost implicați acolo, iar al doilea incendiu, de data aceasta fără victime, a fost la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Iași, pe un hol. Acolo nu s-au produs victime dar s-au distrus enorm de multe bunuri materiale.
Odată cu venirea pandemiei am observat că incendiile s-au înmulțit acolo unde se administrează oxigen mai ales în secțiile de Terapie Intensivă, și avem exemple plecând de la Suceava, Piatra Neamț și iată, culminând cu ultimul incendiu, de la Balș.
Sigur că o primă idee ar fi că momentul pandemic, care nu a produs aglomerație de pacienți numai în România, acest moment pandemic a dus la o aglomerație mare de pacienți în spitale, un număr mare de pacienți care au nevoie în același timp, de oxigen și, uneori, în fluxuri terapeutice clar”, a spus Prof dr Șerban Bubenek, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.
Ce arată rapoartele controalelor făcute după incendiul de la Piatra Neamț, ce măsuri trebuiau luate și cum explică un inginer specialist în fluxuri de aer astfel de incidente, aflați din video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.