Imunoterapia, afectată de probiotice? Studii

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Suplimente
Suplimente

Imunoterapia ar putea fi afectată de suplimentele de probiotice. Asta este concluzia unui studiu care a arătat, de asemenea, că rezultatele imunoterapiei au legătură și cu dieta.

 

Imunoterapia este un tratament pentru cancer cu mai multe beneficii. Din acest motiv, îmbunătățirea eficacității sale este vitală. În studiul microbiomului intestinului, oamenii de știință au descoperit niște rezultate destul de neobișnuite.

Imunoterapia în cancer este un domeniu relativ nou. Cu toate acestea, acesta are potențialul de a duce boala în remisie pe termen lung și are mult mai puține efecte secundare.

Potrivit Institutului de Cercetare a Cancerului, oamenii de știință au arătat că este eficace în tratarea cancerelor care sunt rezistente, atât la chimioterapie, cât și la radioterapie.

Imunoterapia funcționează ajutând sistemul imunitar să lupte împotriva bolii. Celulele canceroase sunt, în mod normal, nedetectate de sistemul imunitar, dar tratamentul folosește medicamente și alte substanțe pentru a produce un răspuns mai puternic. Inhibitorii punctelor de control sunt un tip de imunoterapie. Ele afecteaza „abilitatea” celulelor canceroase de a evita atacurile sistemului imunitar. Cu toate acestea, funcționează doar pentru 20-30% dintre persoanele cu cancer.

Oamenii de știință au descoperit recent că microbiomul intestinal, care cuprinde trilioane de microorganisme intestinale, are capacitatea de a controla sistemul imunitar.

Un grup de cercetatori de la Institutul Parker pentru Imunoterapia Cancerului din San Francisco, CA și Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center din Houston au examinat dacă acest lucru ar putea avea un impact asupra ratelor de succes ale imunoterapiei.

Un rezultat surprinzător

Studiul preliminar este primul care analizează legătura dintre imunoterapie, microbiomul intestinal și dieta la persoanele cu cancer. În total, la studiu au luat parte 113 persoane cu melanom metastatic care au început tratamentul la MD Anderson.

Oamenii de știință și-au prezentat concluziile la Asociația Americană de Cercetare a Cancerului, reuniună anuală recentă, care a avut loc în Atlanta, GA.

Participanții au completat un sondaj privind stilul de viață, dieta, medicamentele și utilizarea suplimentelor. Cercetătorii au analizat, de asemenea, probele lor fecale pentru a construi o imagine a fiecarui microbiom intestinal individual. Ei au urmărit, de asemenea, progresele tratamentului participanților.

O constatare surprinzătoare a ieșit la lumină. Prelevarea de suplimente probiotice a fost corelată cu o șansă mai mică cu 70% de a răspunde imunoterapiei cu inhibitor de control. Aproape jumătate (42%) dintre participanți au raportat că au luat astfel de suplimente.

Cercetătorii au observat, de asemenea, o relație între probiotice și diversitatea intestinului inferior microbiome. Oamenii de știință au văzut deja acest lucru la persoanele cu cancer care răspund prost la imunoterapie.

"Percepția generală este că probioticele vă fac microbiomul intestinal mai sănătos. Deși sunt necesare mai multe cercetări, datele noastre sugerează că nu poate fi cazul pentru pacienții cu cancer, spune autorul studiului, Christine Spencer, cercetător științific la Institutul Parker”

Microbiomul intestinului,, influențat de dietă

Opțiunile dietetice au părut, de asemenea, să aibă un impact. Persoanele care au consumat o dietă bogată în fibre au avut de cinci ori mai multe șanse de a răspunde la imunoterapie și au avut mai multe bacterii legate de un răspuns pozitiv.

Persoanele cu diete bogate în zahăr și carne prelucrată, pe de altă parte, au avut mai puține dintre aceste bacterii.

Spencer și echipa sa au fost mai puțin șocați de acest rezultat. "Consumul de alimente bogate în fibre a demonstrat mult timp că are beneficii pentru sănătate", explică ea. "În acest caz, vedem semne că este, de asemenea, legată de un răspuns mai bun la imunoterapia cancerului. În mod clar, un alt motiv bun pentru optarea pentru cereale întregi, legume și fructe."

În ansamblu, studiul poate explica parțial motivul pentru care unele tipuri de cancer nu răspund bine tratamentului imunoterapiei. De asemenea, sugerează faptul că anumiți factori alimentari - în special o examinare atentă a suplimentelor probiotice - pot avea un impact asupra ratelor de succes.

Spencer recunoaște că îmbunătățirea eficacității imunoterapiei ar putea să nu fie la fel de simplă. Dar acest studiu, spune ea, nu indică faptul ca dieta joacă un rol în răspunsul imunoterapiei prin microbiomul intestinului și sperăm că aceste constatări vor impulsiona mai multe studii pe aceasta temă în comunitatea de cercetare a cancerului.

Au început, deja, să apară trtamtente de probă în acest sens, unul utilizează în prezent o pilulă orală în încercarea de a influența pozitiv răspunsul microbiomului intestinal și răspunsul la imunoterapie.

Personalul MD Anderson planifică un alt studiu care va examina efectele diferitelor diete asupra persoanelor cu cancer.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel