Îmbrățișările, efect asupra inimii. De câte ori ar trebui să ții în brațe pe cineva

Monika Baciu |
Data publicării:
imbratisarile - FOTO: Freepick@dekazigzag
imbratisarile - FOTO: Freepick@dekazigzag

Îmbrățișările mențin sănătatea inimii, dar au efect și asupra stării de spirit

Îmbrățișările sunt reconfortante. Îi îmbrățișăm pe alții atunci când suntem emoționați, fericiți, triști sau încercăm să-i alinăm. Îmbrățișarea, se pare, este universal reconfortantă. Ne face să ne simțim bine. Și se pare că îmbrățișarea este dovedită a ne face mai sănătoși și mai fericiți.

Potrivit oamenilor de știință, beneficiile îmbrățișării depășesc acel sentiment cald pe care îl ai atunci când ții pe cineva în brațe. Îmbrățișările reduc stresul arătându-ți sprijinul

Când un prieten sau un membru al familiei are de-a face cu ceva dureros sau neplăcut în viață, dați-le o îmbrățișare. Oamenii de știință spun că oferirea unui sprijin unei alte persoane prin atingere poate reduce stresul persoanei care este mângâiată.

Într-un studiu realizat pe douăzeci de cupluri heterosexuale, bărbaților li s-au administrat șocuri electrice neplăcute. În timpul șocurilor, fiecare femeie a ținut brațul partenerului ei.

Cercetătorii au descoperit că părțile creierului fiecărei femei asociate cu stresul au arătat o activitate redusă, în timp ce acele părți asociate cu recompensele comportamentului matern au arătat mai multă activitate. Când îmbrățișăm pe cineva pentru a-l alina, aceste părți ale creierului nostru pot arăta un răspuns similar, arată Healthline.

Vezi și: Anevrismul de aortă, boala ignorată. Semnul durerii abdominale la care să ai grijă. Niculescu: Cauza morții subite. Pacienții ajung foarte târziu

Îmbrățișările te pot proteja împotriva bolilor

Îmbrățișările pot menține sănătatea, prin reducerea stresului. Într-un studiu realizat pe peşte 400 de adulți, cercetătorii au descoperit că îmbrățișările pot reduce șansele ca o persoană să se îmbolnăvească. Participanții cu un sistem de sprijin mai mare au fost mai puțin susceptibili la a se îmbolnăvi. Iar cei cu sistemul de sprijin mai mare care s-au îmbolnăvit au avut simptome mai puțin severe decât cei cu sistem de sprijin mic sau deloc.

Îmbrățișările îți pot stimula sănătatea inimii

Îmbrățișarea poate fi bună pentru sănătatea inimii tale. Într-un studiu, oamenii de știință au împărțit un grup de aproximativ 200 de adulți în două grupuri:

Un grup a avut parteneri romantici care s-au ținut de mână timp de 10 minute. Apoi a urmat o îmbrățișare de 20 de secunde.

Celălalt grup a avut parteneri romantici care au stat în tăcere timp de 10 minute și 20 de secunde. Persoanele din primul grup au prezentat reduceri mai mari ale nivelului tensiunii arteriale și ale ritmului cardiac decât al doilea grup. Conform acestor descoperiri, o relaţie afectivă poate fi bună pentru sănătatea inimii tale.

Vezi și: 4 sosuri periculoase pentru diabet. De ce trebuie să renunți la ele, chiar dacă îți plac

Îmbrățișările te pot face mai fericit

Oxitocina este o substanță chimică din corpul nostru pe care oamenii de știință o numesc uneori "hormonul drăgălășeniei". Acest lucru se datorează faptului că nivelurile sale cresc atunci când ne îmbrățișăm, atingem sau stăm aproape de altcineva. Oxitocina este asociată cu fericirea și mai puțin stres.

Oamenii de știință au descoperit că acest hormon are un efect puternic la femei. Oxitocina determină o reducere a tensiunii arteriale și a noradrenalinei hormonului stresului.

Un studiu a constatat că beneficiile pozitive ale oxitocinei au fost mai puternice la femeile care au avut relații mai bune și îmbrățișări mai frecvente cu partenerul lor romantic. Femeile au văzut, de asemenea, efectele pozitive ale oxitocinei atunci când și-au ținut copiii îndeaproape.

Vezi și: Ce înseamnă tensiune mare și care e valoarea care să te îngrijoreze. Care e PRIMA analiză pe care trebuie să faci: Nu e deloc bine

 Îmbrățișările te ajută să-ți reduci temerile

Oamenii de știință au descoperit că atingerea poate reduce anxietatea la persoanele cu stimă de sine scăzută. Ei au descoperit că chiar și atingerea unui obiect neînsuflețit - în acest caz un ursuleț de pluș - a ajutat la reducerea temerilor oamenilor.

Îmbrățișările pot ajuta la reducerea durerii

Cercetările sugerează că unele forme de atingere pot fi capabile să reducă durerea. Într-un studiu, persoanele cu fibromialgie au avut șase tratamente terapeutice la atingere. Fiecare tratament a implicat atingerea ușoară a pielii. Participanții au raportat o creștere a calității vieții și o durere redusă.

Îmbrățișarea este o altă formă de atingere care poate ajuta la reducerea durerii.

Vezi și: Stenoza aortică, boala de care mulți pacienți află la medicina muncii. Semnul OBOSELII la care să ai mare grijă. Niculescu: Din nefericire nu există medicație

Îmbrățișările ne ajută să comunicăm

Majoritatea comunicării umane are loc verbal sau prin expresii faciale. Dar atingerea este un alt mod important prin care oamenii își pot trimite mesaje unul altuia.

Oamenii de știință au descoperit că un străin a fost capabil să exprime o gamă largă de emoții unei alte persoane prin atingerea diferitelor părți ale corpului. Unele emoții exprimate includ furie, frică, dezgust, dragoste, recunoștință, fericire, tristețe și simpatie.

De câte îmbrățișări avem nevoie?

Terapeuta  Virginia Satir a spus odată: "Avem nevoie de patru îmbrățișări pe zi pentru supraviețuire. Avem nevoie de 8 îmbrățișări pe zi pentru întreținere. Avem nevoie de 12 îmbrățișări pe zi pentru creștere."

Aşadar, câte îmbrăţişări ar trebui să ai o zi pentru o sănătate optimă? Conform celei mai bune științe, ar trebui să avem cât mai multe dacă vrem să culegem cele mai mari efecte pozitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel