Imagistica medicală, tehnologia standard cu ultrasunete îmbunătățită

Cercetătorii de la Universitatea din Queensland din Australia au dezvoltat senzori "ultrapreciși cu ultrasunete", care sunt suficient de sensibili pentru a auzi formarea moleculelor de aer din jur, potrivit unui studiu. Această descoperire ar putea crește sensibilitatea imaginilor standard, cu impact direct asupra imagisticii medicale, unde tehnologiile cu ultrasunete se vor îmbunătăți.

,,Am dezvoltat un detector de ultrasunete aproape perfect, atingând limitele a ceea ce este capabil să atingă tehnologia. Acum suntem capabili să măsurăm undele ultrasunete care aplică forțe minuscule - comparabile cu forța gravitațională a unui virus - și putem face acest lucru cu senzori mai mici de un milimetru. Prin combinarea nanofabricării (crearea de dispozitive cu dimensiuni măsurate în nanometri) și nanofonice (studiul comportării luminii pe scara nanometrică și a interacțiunii obiectelor de dimensiuni nanometrice cu lumina), cercetătorii au construit senzorii pe un cip de siliciu", a declarat Warwick Bowen, profesor de fizică la Universitatea din Queensland, unul dintre autorii studiului.

Tehnologia ar putea fi aplicată în curând în imagistica medicală și va îmbunătăți tehnologiile standard cu ultrasunete.

,,În curând vom avea abilitatea de a asculta sunetul emis de bacteriile și celulele vii. Acest lucru ar putea îmbunătăți în mod fundamental înțelegerea noastră cu privire la modul în care aceste mici sisteme biologice funcționează. O înțelegere mai profundă a acestor sisteme biologice poate duce la tratamente noi, așa că așteptăm cu nerăbdare să vedem ce aplicații viitoare apar", a spus Shara Basiri-Esfahani, autorul principal al studiului, după cum informează Health Imaging.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel