Igiena mâinilor, tema unui proiect la Sibiu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spălarea mâinilor
Spălarea mâinilor

Igiena mâinior este tema unui proiect propus la Sibiu. Proiectul vizează dotarea cabineteor medicale școlare cu dispozitive cu ultraviolete.

Spitalul Clinic de Pediatrie, împreună cu Fundația Polisano și Asociația Propediatria, au inițiat proiectul „Igienă pentru sănătate – Spitalul Copiilor“, prin care cabinetele de medicină școlară vor fi dotate cu dispozitive cu ultraviolete, numite „black box“. Scopul este deprinderea tehnicilor corecte de spălare pe mâini, scrie mesageruldesibiu.ro.

Inițiatorii proiectului încearcă să obțină o finanțare prin Maratonul Internațional Sibiu (o fundație comunitară)  și să contribuie, prin proiectul lor, la rezolvarea unei probleme încă nerezolvate la nivel de țară. „Modelul de morbiditate în România este asemănător ţărilor în curs de dezvoltare, unde predomină afecţiunile determinate de bacterii, viruşi, ciuperci, deci, în general, de micro-organisme şi care reflectă foarte clar imaginea unei societăţi destul de sărace, cu un nivel de instruire redus şi cu deprinderi igienice la un nivel foarte scăzut. Spitalul nostru abordează această temă deoarece pur şi simplu este asediat de patologie de acest gen. Suntem în plină epidemie de gripă şi alte viroze respiratorii. Rolul igienei este fundamental pentru a reuşi să ţinem sub stăpânire aceste fenomene“, explică Stelian Banciu, managerul Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Ce sunt cutiile negre 

Directorul executiv al Fundației Polisano, Cătălina Costache, a spus despre proiect că este un plus pe care Spitalul de Pediatrie dorește săl aducă comunității. „Multe boli virale pot fi evitate printr-o igienă corespunzătoare. Elevii studiază biologia la școală și învață cel mai bine cu exemple practice. Am descoperit că sunt foarte receptivi la tehnologie. În timpul Săptămânii Altfel, sute de copii au putut să testeze aceste «cutii negre», mulți au fost fascinați și ecourile au fost foarte pozitive. Cu ajutorul medicilor voluntari, vom merge în tot județul Sibiu, în toate școlile. Este nevoie de educație pentru igienă. Aceste black box-uri vom face tot posibilul să circule între școli. Ideal ar fi să dotăm toate școlile, dar pentru asta ar trebui să strângem 100.000 de euro“, a precizat Cătălina Costache.

Un astfel de aparat costă aproximativ 200 de euro și poate fi folosit câțiva ani. Tot în cadrul proiectului, urmează să fie instruiți peste 100 de profesori de biologie.

În materialul dat publicității se mai arată că mai multe școli din municipiul Sibiu vor fi dotate cu dispenser de săpun, a mai arătat directorul medical al Spitalului de Pediatrie Sibiu, Ciprian Șofariu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel