Iaurtul este considerat ca unul din cele mai sănătoase alimente. Bogat în calciu, în probiotice, iaurtul pote fi uneori îneșlător pentru sănătatea noastră, arată un studiu publicat în BMJ Open.
Studiul a analizat 900 de produse de iaurt în cinci mari lanțuri de supermarketuri din Regatul Unit. Numai 9% au fost calificate ca având un nivel scăzut de zahăr, conform liniilor directoare ale guvernului, care au cerut un maxim de 5 grame de zahăr la 100 de grame din produs.
Iaurtul organic, cel mai mare conținut de zahăr
Iaurturile organice, pe care mulți le consideră o opțiune mai sănătoasă, au avut unele dintre cele mai ridicate conținuturi de zahăr (13,1 grame la 100 de grame de iaurt) printre diferitele tipuri de iaurt, urmate de 10,8 grame în iaurturi destinate copiilor și 5 grame printre produsele de iaurt grecești și naturale.
Deși studiul a fost efectuat în Regatul Unit, probabil că multe mărci americane de iaurt sunt, de asemenea. Nu au fost amintite mărci de iaurt românești, ori de altă producție. Oricum, merită să fiți atenți la etichetă înainte de a le pune în coșul de cumpărături.
Articolul inegral poate fi găst AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.