În locul injecțiilor cu botox și altor proceduri medicale periculoase, este întotdeauna mai bine să recurgi la metode naturale care să nu-ți afecteze sănătatea pielii. Apariția semnelor îmbătrânirii poate fi favorizată de anumite obiceiuri proaste din viața de zi cu zi. Înainte de a-ți prezenta o mască anti-îmbătrânire extrem de eficientă, îți voi dezvălui factorii care duc la îmbătrânirea prematură a pielii.
1. O dietă dezechilibrată
Și da, dieta influențează absolut întregul organism! O dietă bogată în produse industriale, zaharuri și grăsimi cu siguranță nu îi va face bine tenului tău. Pentru a avea o piele frumoasă, va fi necesar să privilegiezi fructele și legumele, de preferință de origine organică. Acestea conțin compuși antioxidanți care cresc rezistența pielii la poluanți și stres oxidativ. De asemenea, va fi necesar să consumi proteine și acizi grași esențiali (semințe oleaginoase și pești grași), care favorizează sinteza colagenului și previn îmbătrânirea pielii.
2. Tulburări de somn
Potrivit lui Ladan Mostasghimi, profesor de dermatologie în Statele Unite, somnul crește producția de colagen și fluxul sanguin. Specialistul explică faptul că pielea se regenerează între miezul nopții și patru dimineața prin creșterea sintezei celulelor epidermice.
3. Lipsa de hidratare
Corpul este format în principal din apă. Dermatologul Nina Roos amintește că lipsa de hidratare poate afecta calitatea epidermei. Dacă celulele nu primesc suficientă apă, nu își mai pot îndeplini funcțiile de protecție împotriva diverselor agresiuni externe.
4. Expunerea la poluanți și / sau la soare
Expunerea la stres, țigările sau chiar soarele sunt factori care declanșează îmbătrânirea pielii. Potrivit dermatologului Nina Roos, razele UV provoacă o deteriorare a calității dermei. În plus, mediul exterior este plin de microbi și agenți care irită pielea. Aceste microparticule pătrund în pori și degradează pielea.
Iată cum să arăți mai tânără cu 10 ani doar cu miere și lămâie
Ai nevoie de:
- ½ lămâie
- o lingură de miere
Preparare și aplicare:
Amestecă o lingură de miere cu sucul de 1/2 lămâie. Aplică această mască pe față cu mișcări circulare. Lasă masca să acționeze 15 minute, apoi clătește-te bine. De preferință, aplică această mască seara, înainte de culcare.
Beneficiile ingredientelor:
Lămâia este bogată în vitamina C și antioxidanți, bariere pentu epidermă împotriva agresiunilor externe. Într-adevăr, un aport de vitamina C promovează reînnoirea țesuturilor epidermice și sinteza colagenului. În plus, protejează pielea împotriva efectelor razelor UV, a poluării și a stresului. Lămâia favorizează, de asemenea, vindecarea rănilor și reduce inflamația pielii.
Mierea conține mulți antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și protejează derma împotriva îmbătrânirii premature. Bogată în zaharuri naturale, mierea hidratează profund epiderma. Ajută la regenerarea pielii uscate și fragile. Mierea favorizează reglarea sebumului și curăță porii.
Potrivit unui articol științific, mierea hrănește pielea și combate afecțiunile cauzate de agenții patogeni. Mai mult, acest elixir are proprietăți antiseptice și antibacteriene.
Citește și Nu, smochinele nu sunt fructe, ci flori care conțin insecte
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.