Horea Constantin Chirilă: medicul rezident are parafă neoficială

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Horea Constantin CHIRILĂ, președintele SMMR. Foto: DC Medical
Horea Constantin CHIRILĂ, președintele SMMR. Foto: DC Medical

Horea Constantin Chirilă, președintele Societăţii Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți din România, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre rezidențiat.

Horea Constantin CHIRILĂ, președintele Societăţii Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți (SMMR) din România, a povestit la Interviurile DC News și DC Medical ce înseamnă rezidențiatul. Tânărul este medic rezident neurologie pediatrică la Spitalul Clinic "Prof.Dr. Alexandru Obregia" din Capitală. 

”Rezidențiatul este o perioadă de la 4 la 6 ani în funcție de specialitatea pe care o alegi. În acel moment, ca și statut al medicului rezident este undeva între student și medic practicant pentru că noi avem un drept de practică supravegheată. În momentul în care ne înscriem în Colegiul Medicilor, dreptul nostru este să desfășurăm un act medical în limita competențelor noastre, cu supravegherea unui medic specialist sau medic primar ca la finalul celor 6 ani de rezidențiat, noi ne dăm examenul de specialitate și atunci o să avem noi acel drept de parafă.

Medicul rezident are o parafă neoficială care are un cod și rolul nostru este de suport și de învățare.

Sunt necesari minimum 10 ani sau maximum 12 ani pentru a deveni medic, pentru a avea parafă. Ce e important din ștampila respectivă e codul. Prin acel cod este identificat medicul și orice act medical pe care-l desfășoară e consemnat în foaia care e document medico-legal și așa se identifică cine este culpabil într-o eventualitate”, explică Horea Constantin Chirilă.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel