Cercetătorii Universității de Medicină Northwestern din Chicago au derulat un studiul la șoareci și au observat că nivelul crescut de estrogen slăbește peretele abdominal. Ei au concluzionat că acest lucru ar putea duce la o hernie. Mai mult, oamenii de știință au descoperit că un medicament pentru reducerea estrogenului, numit inhibitor de aromatază, a prevenit herniile la șoareci. Autorii studiului susțin că această abordare ar putea funcționa și la oameni, potrivit MedicineNet.com.
"Ar putea fi logic să se trateze bărbații cu risc cu un inhibitor de aromatază care să scadă estrogenul și să le întărească mușchiul", a declarat dr. Serdar Bulun, profesor de de obstetrică și ginecologie de la Universitatea de Medicină Northwestern din Chicago. În opinia acestuia, vârsta și genetica sunt factori de risc comuni pentru hernie. Herniile inghinale apar atunci când o porțiune a intestinelor pătrunde în canalul inghinal, printr-o deschizătură în peretele abdominal.
Potrivit clinicii Mayo, o hernie inghinală nu este neapărat periculoasă. Totuși, poate duce la complicații care pun viața în pericol, de aceea poate fi recomandată intervenție chirurgicală, în cazul în care este dureroasă sau se extinde. Mai mult de 700.000 intervenții chirurgicale pentru hernie inghinală sunt efectuate în fiecare an în Statele Unite, potrivit Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente.
Semnele și simptomele herniei inghinale includ: proeminența (umflătura) în zona osului pubian, care devine mai evidentă în poziție verticală și la tuse, senzație de arsură sau durere în jurul acele proeminențe, senzație de durere sau disconfort în zona inghinală, slăbiciune sau presiune în zona inghinală.
Ocazional pot apărea durerea și umflarea în jurul testiculelor atunci când intestinul proeminent coboară în scrot. Sunt și situații extrem de periculoase, precum "strangularea" herniei, prin prezența în sacul herniar a unui segment intestinal și strictiunea cu diverse grade de afectare ce duc pana la ocluzie, necroza și perforație – cu consecințe grave.
Raportul cercetătărilor a fost publicat pe 15 octombrie în Proceedings of the National Academy of Sciences.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.