Halucinații sau anomalii ale vocii: noi simptome cauzate de Covid-19 la copii

Ce este MIS-C, sindromul inflamator legat de coronavirus și fatal în rândul minorilor?

Sindromul inflamator pediatric multi-sistem (MIS-C) este o boală care afecteaza copiii și adolescenții infectați sau care au fost în contact apropiat cu virusul SARS-COV-2. Acum, o investigație efectuată de Institutul de Neurologie de la University College London (UCL), Regatul Unit, a dezvăluit că jumătate dintre tinerii care au dezvoltat acest sindrom rar, dar grav, prezentau simptome neurologice precum dureri de cap, anomalii ale vocii,  convulsii sau halucinații la internarea în spital.

Potrivit unei note publicate de universitate, aceste descoperiri nepublicate și revizuite de colegi urmează să fie prezentate la cea de-a 73-a reuniune anuală a Academiei Americane de Neurologie, care are loc online în perioada 17-22 aprilie. De asemenea, este de așteptat să fie publicate într-o revistă științifică. 

După cum explică autorul principal al cercetării, dr. Omar Abdel-Mannan (de la Queen Square Neurology Institute la UCL), "Învățăm în continuare modul în care acest sindrom afectează copiii".

Pentru studiu, cercetătorii au analizat înregistrările tuturor copiilor cu vârsta sub 18 ani, internați la Spitalul Great Ormond Street din Londra, între 4 aprilie 2020 și 1 septembrie 2020, care au prezentat simptomele sindromului inflamator multi-sistem. 

În total, au fost analizați 46 de copii cu o vârstă medie de 10 ani. Dintre aceștia, 24 aveau simptome neurologice sau semne pe care nu le-au experimentat anterior: 24 aveau dureri de cap, 14 aveau encefalopatie, șase aveau anomalii ale vocii sau răgușeală, șase aveau halucinații și cinci aveau probleme de ataxie sau de coordonare. În plus, trei copii au avut probleme cu nervii periferici și un copil a avut convulsii.

După cum s-a văzut în această analiză, copiii cu simptome neurologice aveau mai multe șanse să aibă nevoie de un ventilator și de medicamente decât copiii fără simptome neurologice. Cu toate acestea, nu au existat diferențe în ceea ce privește datele demografice, markerii inflamatori sau managementul pe termen scurt și rezultatele între cele două grupuri.

De la UCL, o echipă de cercetare condusă de co-autorul principal al acestui studiu, dr. Yael Hacohen, va continua să monitorizeze copiii cu acest sindrom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel