Un nou studiu realizat de Kings College, care a fost publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, a constatat că, schimbând gustările tipice cu migdale, puteți îmbunătăți modul în care inima răspunde la stresul mental. În cercetare, participanții au suferit o provocare de stres mental și li s-a măsurat variabilitatea ritmului cardiac. Cei care au mâncat migdale timp de șase săptămâni în locul unei gustări tipice și-au îmbunătățit semnificativ variabilitatea ritmului cardiac.
„Variabilitatea ritmului cardiac este un mod simplu de a vedea cât de receptivă și cât de rezistentă este inima. Având o variabilitate ridicată a ritmului cardiac înseamnă că inima este capabilă să schimbe viteza mai repede în funcție de cerințele corpului. Dacă atunci când sunteți stresat nu puteți crește variabilitatea ritmului cardiac, înseamnă că nu aveți suficientă rezistență cardiacă și flexibilitate”, explică autorii studiului
Participanții la studiu care au consumat migdale au reușit să își adapteze variabilitatea ritmului cardiac într-un mod mai favorabil, aratând astfel că persoanele care se confruntă cu stres ridicat sau anxietate crescută pot atenua sau modula modul în care corpul lor răspunde la acel stres prin alimentație, se arată în studiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.