Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce e bună guma de mestecat, după ce mâncăm. Potrivit ei, aceasta ar ajuta la digestie, dar și în cazul persoanelor cu reflux gastroesofagian.
Iată ce spune medicul pe contul său de Instagram:
Guma de mestecat, un remediu împotriva arsurilor de stomac????
Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian. Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr timp de 30 minute după masă reduce refluxul gastroesofagian.
Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smalțul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor. Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare- prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat????
O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.