Grijă ce mâncați dacă aveți fibrilație atrială! Alimentele la care să fiți atenți

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cafea. Foto: Pixabay
Cafea. Foto: Pixabay

Când suferi de fibrilație atrială, bătăi neregulate ale inimii, trebuie să fii atent la ce alimente mănânci.

Prea multă sare crește tensiunea arterială, iar hipertensiune aduce la fibrilație atrială. Unele alimente care conțin multă sare sunt pizza, supe conservate, pâine și chifle. De aceea, e bine să citiți etichetele alimentelor.

* cafea - prea multă cofeină ar putea crește tensiunea arterială și ritmul cardiac, ceea ce ar putea declanșa episoade de fibrilație atrială. Ar fi bine să nu beți mai mult de două sau trei căni pe zi. Sau treceți la decofeinizată.

* legume cu frunze verzi - salata verde, spanacul și kale; discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla dacă legumele cu frunze verzi modifică cât de bine funcționează medicamentul. Dacă da, medicul dumneavoastră poate să vă ajusteze doza sau să vă schimbe medicamentele, astfel încât să vă puteți bucura de aceste alimente sănătoase.

* grapefruit - dacă luați medicamente pentru a vă controla ritmul inimii, sări peste acest fruct citrice până când discutați cu medicul dumneavoastră. Grepfrutul și sucul de grepfrut conțin substanțe chimice care pot schimba modul în care digerați anumite medicamente. Acest lucru face ca efectele secundare ale acestor medicamente să fie mai probabile.

* carne roșie - grăsimile saturate din carnea de vită, miel și porc sunt acelea care cresc colesterolul rău în sânge. Nivelurile ridicate de colesterol LDL pot duce la boli de inimă și fibrilație atrială și pot crește șansele de accident vascular cerebral.

* unt - Produsele lactate din lapte integral sau 2%, smântână și brânză sunt surse de grăsimi saturate. Corpul tău produce deja tot colesterolul „rău” de care are nevoie, iar consumul de alimente cu grăsimi saturate îl face să producă și mai mult. Alegerea mai bună pentru inima ta: lapte degresat și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Folosiți uleiuri sănătoase pentru inimă, cum ar fi măsline și canola pentru gătit.

* alimente prăjite - gogoșile, chipsurile și cartofii prăjiți pot avea ceea ce unii medici numesc cel mai prost tip de grăsime pe care o puteți mânca: grăsimi trans. Spre deosebire de alte grăsimi, acestea sunt o dublă dublură: cresc colesterolul rău și scad colesterolul bun. Produsele de copt, inclusiv fursecuri, prăjituri și brioșe, le pot avea și ele. Atenție la „ulei parțial hidrogenat” din ingrediente.

* sare de mare - sarea de mare are încă aproximativ aceeași cantitate de sodiu ca sarea de masă, spre deosebire de ceea ce cred mulți oameni. O linguriță din oricare are aproximativ 2.300 de miligrame de sodiu - limita recomandată pe zi. Pentru a vă ajuta să vă scuturați obiceiul de sare, încercați diferite condimente și ierburi pentru a vă condimenta mâncarea, cum ar fi ghimbirul pe pui sau boia de ardei în supe.

* prea mult de orice - mâncarea în exces, chiar și alimente sănătoase, poate duce la kilogramele în plus. Aveți șanse mai mari de a dezvolta fibrilație atrială când sunteți supraponderal, arată medicinet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel