Grijă ce mănânci! Alimentele care pot contribui la simptomele depresiei

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

Alegerile alimentare pot contribui la simptomele depresiei, susțin studiile științifice.

Oricât nu am crede, mâncarea joacă un rol uriaș în modul în care gândim, acționăm și simțim. Iar dacă suferiți de depresie, mâncarea ar putea fi una dintre principalele cauze principale ale discordiei emoționale. Cercetările relevă că alegerile alimentare pot duce la un ciclu vicios de anxietate, anxietate, schimbări de dispoziție și alte simptome ale depresiei.

Ce alimente să evitați:

* mulți carbohidrați și zaharuri - consumul de alimente bogate în zahăr și carbohidrați - gogoși, cereale, bomboane, hot dog, sifon - provoacă o creștere temporară a serotoninei, substanța chimică pentru creier care vă ușurează tensiunea și vă face mai fericiți. Deoarece consumul acestor alimente are un efect anti-anxietate (deși unul de scurtă durată), acestea devin adesea ”alimente de confort”.

Gândiți-vă: când vă simțiți deprimat sau stresat, vi se face poftă de pâine sau de ciocolată? Deși după consumarea lor crește temporar serotonina, la scurt timp ea scade brusc. Iar această scădere duce la sentimente de somnolență, ostilitate, anxietate și depresie.

* prăjeli în uleiuri vegetale - un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate din SUA susține că organissmul ”folosește un element constitutiv major în majoritatea uleiurilor vegetale pentru a-și face propriile versiuni ale ingredientului psihoactiv din marijuana. Denumiți endocannabinoizi, acești compuși naturali joacă un rol în creșterea poftei de mâncare. Așadar, supraproducerea lor crește inutil foamea”, afirmă neurologul Hibbeln, expert în nutriție.

În concluzie, dacă vă simțiți adesea ”creierul în ceață”, aveți dificultăți de concentrare, vă simțiți obosiți tot timpul sau experimentați perioade intense de pofte de mâncare, consumul regulat de alimente prăjite în uleiuri vegetale poate fi de vină, arată universityhealthnews.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel