Greutatea normală, inutilă în cazul sedentarilor. Riscuri

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Grăsimea abdominală
Grăsimea abdominală

Greutatea normală este considerată, pe bună dreptate, „prieten” al sănătății. Dar, în egală măsură, poate deveni „dușman”, atunci când confortul pe care îl dă duce la sedentarism.

Mulți oameni cred că singurul motiv pentru a face exerciții fizice regulat este să scape de geutatea în exces. Dar, spun specialiștii, un stil de viata sedentar poate anula orice posibile beneficii ale inimii, date de o greutate corporală potrivită, arată  un studiu publicat de către American Journal of Cardiology.

Cercetătorii au analizat răspnsurile date în sondaje de sănătate vreme de cinci ani, cu calcule de greutate de la mii de oameni supraponderali sau cu greutate normală, cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani, care nu au avut niciodată boli de inimă.

Oamenii de știință au remarcat cantitatea de grăsime abdominală, mărimea taliei și  activitatea fizică, raportată de participanți, apoi au calculat riscul tuturor bolilor cardiovasculare.

Sedentarismul, la fel de periculos și pentru toată lumea

Rezultatele: 30% dintre persoanele sedentare cu o greutate normală au avut același risc pentru un atac de cord sau un accident vascular cerebral ca persoanele supraponderale.

Adulții sedentari, a căror greutate era normală, aveau, de asemenea, niveluri mai ridicate de grăsime pe zona abdominală, dificultăți de respirație după efort și o circumferință a taliei nesănătoase, comparativ cu adulții cu greutate normală care au făcu exerciții în mod regulat.

Cu toate acestea, persoanele cu o greutate normală care au făcut exerciții cel puțin 150 de minute pe săptămână au fost cu 58% mai puțin sub riscul de a avea un atac de cord, decât cei din studiu care au fost supraponderali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel