Cercetătorul și epidemiologul Sebastian Srugo susține că a descoperit ”o legătură între greutatea mamei înainte de sarcină, intrarea în sarcină, cu dezvoltarea anumitor boli alergice în rândul copiilor”.
”Nu am găsit aceeași asociere cu creșterea în greutate gestațională, creșterea în greutate în timpul sarcinii și aceste boli”, adaugă cercetătorul, absolvent al Universității din Ottawa la momentul studiului.
La baza studiul stau înregistrări de sănătate a aproape 250.000 de nașteri în Ontario care au avut loc între 2012 și 2014. Cu ajutorul acestor înregistrări, cercetătorii au analizat greutatea și creșterea în greutate a fiecărei mame înainte și în timpul sarcinii. Și au monitorizat datele despre copiii acelor mame de la naștere până la vârsta de 7 ani.
Concluzia cercetătorilor a fost clară: copiii născuți din mame care erau obeze aveau mai multe șanse de a dezvolta astm decât ceilalți. Riscul lor a fost cu 8% mai mare. Erau puțin mai puțin probabil să dezvolte dermatită și anafilaxie.
”Ceea ce înseamnă asta este că oamenii care sunt obezi au o inflamație mai mare în organism. Și știm din alte date că inflamația poate ajunge de fapt la bebeluș în uter. (...) Credem că inflamația în timp ce fătul își dezvoltă sistemul imunitar duce la potențial anormalitate. dezvoltarea sistemului imunitar, care mai târziu se poate prezenta ca aceste boli alergice", a adăugat Srugo, arată medicinenet.com.
Cercetătorii din Marea Britanie au constatat că există o legătură ciudată între alergii și mai multe boli de sănătate mintală, precum depresie, anxietate, tulburare bipolară și nevroză. Într-o analiză publicată în jurnalul Clinical and Experimental Allergy (link direct analiză) a datelor din baza de date Biobank din Marea Britanie, cercetătorii au descoperit o legătură între alergii și stările de sănătate mintală, deși au remarcat că legătura probabil nu este una cauzală.
Prin urmare, deși persoanele cu astm, dermatită atopică și febră de fân au avut, de asemenea, o probabilitate mai mare de a avea depresie, anxietate, tulburare bipolară sau nevroză, nici una dintre categorii nu a jucat un rol în cauzarea celeilalte. Cu toate acestea, autorii analizei au notat că studiile viitoare ar trebui să investigheze dacă intervențiile care vizează îmbunătățirea alergiilor ar putea avea un impact asupra sănătății mintale (și invers).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.