Greșeala pe care o faci dacă ai cont comun cu partenerul de viață. Ce înseamnă dacă puneți banii la un loc. Gáspár György: Este o trădare financiară

Foto: Freepik @stockmaker
Foto: Freepik @stockmaker

Psihologul Gáspár György a vorbit despre cuplurile care decid să aibă un cont comun. Ce trebuie să știi dacă decizi să pui banii la un loc cu partenerul tău.

Cuplurile care decid să aibă un cont comun și să-și gestioneze banii împreună sunt adesea motivate de o dorință de transparență, colaborare, comunicare și construirea unei stabilități financiare comune.

Una dintre cele mai importante aspecte ale unui cont comun este comunicarea deschisă și transparența totală între parteneri. Este important ca ambii parteneri să fie la curent cu veniturile, cheltuielile și obiectivele financiare comune.

Mai mult, prin combinarea surselor de venit, cuplurile îți pot crea un plan financiar comun, cu obiective pe termen lung și scurt, își pot planifiaca economii pentru o casă, pentru pensie, pentru o vacanță.

Psihoterapeutul Gáspár György a vorbit despre cuplurile care au conturi comune și pun banii împreună și a explicat dacă este important să anunți partenerul atunci când vrei să faci o achiziție din contul comun.

Foto: Freepik @jcomp

"Cred că depinde foarte mult de cum s-au obișnuit cei doi parteneri, care e tiparul lor de relaționale.

Probabil că dacă este vorba de a cumpăra un litru de lapte în plus nu e nevoie să îl anunți pe celălalt. Însă dacă e vorba de un ceas scump sau a investi într-o mașină foarte scumpă, a nu-i spune celuilalt s-ar putea să fie vorba despre o trădare financiară.

Partenerii care au decis să aibă banii la comun ar trebui să știe unul despre celălalt, să fie transparenți, mai ales când vine vorba despre sumele mai mari de bani", a explicat el.

Dar dacă unul dintre parteneri are pasiuni? Să luam scenariul în care femeia are o pasiune pentru pantofi și își cumpără lunar o pereche. Este sau nu un motiv de ceartă în cuplu?

"Ar putea să fie un motiv de ceartă sau de conversație dificilă. Dar este important să nu mai arătăm cu degetul spre celălalt, ci să ne întrebăm oare cu ce contribuim noi?!

Probabil că femeia își cumpără mai multe perechi de pantofi sau genți, însă poate sumele pe care eu le cheltui pentru a merge la club sau sumele pe care-i dau pe un device, s-ar putea să nu fie atât de diferite.

Înainte de a arăta cu degetul spre celălalt, mai bine să ne uităm spre propria persoană și să vedem ce replicăm noi din comportamentul partenerului nostru. Nu îmi cumpăr poșete, dar poate o să-mi cumpăr de fiecare dată cel mai recent telefon mobil la care suma se ridică la suma pantofilor și genților", a mai spus Gáspár György în emisiunea "Vorbește Lumea" de la Pro TV.

Deci, gestionarea banilor la comun poate consolida legătura emoțională dintre parteneri, comunicarea între parteneri și consolidarea relației, dar o poate și strica. Trebuie să existe transparență, comunicare și încredere din partea ambilor parteneri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel