Pielea noastră poate fi considerată, cu ușurință, barometrul stării de sănătate, fie că ne referim la cea fizică, fie la cea emoțională. Iar stresul este unul dintre factorii declanșatori pentru diferite pete sau iritații la nivelul pielii.
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, ne-a dezvăluit care este vârsta ideală de la care trebuie să începem să avem o rutină de îngrijire a pielii.
"Vârsta este undeva în jur de 12 ani, atunci când e minunat să cochetăm cu ideea de curățare al tenului măcar. Să începem să-l curățăm cu o loțiune micelară foarte delicată, sunt loțiuni micelare care au ingrediente foarte blânde și funcționează foarte bine pe tenurile tinere.
Aș recomanda o apă micelară super, super delicată, care să bucure tenul și să ajute la întâmpinarea adolescenței, pentru că în adolescență tenul are nevoi și spune lucrul acesta destul de vizibil, din păcate, în multe cazuri. În adolescență apare acneea, apar coșurile, apar punctele negre, tenul e din ce în ce mai uleios.
Sunt persoane tinere care sunt foarte norocoase și arată bine de la un capăt la altul, dar majoritatea au furtuni hormonale care se văd pe față și atunci curățarea trebuie făcută ca la carte, dimineața și seara, fără scuză.
Dacă nu ne demachiem o dată poate nu se întâmplă nimic, dar dacă nu ne demachiem de 3 - 4 ori, deja începe să devină o obișnuință și sunt probleme majore pe care ar trebui să nu le avem. Să ne întâmpinăm și să curățăm tenul.
În funcție de ten și în funcție de vârstă, curățarea trebuie făcută măcar cu apă micelară dimineața, pentru că seara se presupune că am avut o curățare foarte conștiincioasă, iar seara, în funcție de tipul de ten, aș merge pe cremă de demachiere și apă micelară sau poate pe spumă de spălare și apă micelară. Sunt persoane diferite care au necesități diferite de curățare. Important e să curețe tenul.
Nici nu știu dacă e important felul și pașii în care fac curățarea. Sunt persoane care se simt bine să-și folosească crema de demachiere și apoi să se spele sau să pună apă micelară. E minunat.
E important să facem demachierea până când discheta demachiantă este curată și nu mai are impurități. Atunci cu siguranță ne-am demachiat bine", a declarat Ioana Marinescu, fondator Plush Bio, în exclusivitate pentru DC Medical.
Kim Kardashian a dezvăluit că are momente în care doarme machiată. Cât de sănătos e acest obicei
Celebra Kim Kardashian a dezvăluit că are momente în care nu doar că nu se demachiază, ci se machiază seara, în situația în care seara are un eveniment, și doarme machiată pentru ca a doua zi să fie gata de plecare.
Întrebată despre acest obicei al vedetei, Ioana Marinescu a glumit și a spus: "cine suntem noi să o comentăm pe Kim Kardashian?".
"Eu nu sunt de acord. Eu nu aș putea să dorm cu tenul care nu respiră, să simt că nu respiră. Nu mi se pare foarte normal să lăsăm tenul extrem de încărcat, dar dacă la ea funcționează... e superbă, arată minunat, e frumoasă. Sunt niște obiceiuri, nu sunt de acord cu ele, dar dacă ne fac să ne simțim bine...
Eu personal nu sunt de acord cu tenul necurățat, pentru că pe termen lung o să-l îmbătrânească, o să-l facă mai tern, mai trist, un ten ofilit care nu se bucură, un respiră, nu vede lumina", a completat ea.
8 semne ale stresului zilnic. Sunt foarte vizibile pe fața și pielea ta
Corelația dintre stres și piele este cunoscută de foarte multă vreme, însă studii oficiale care să asocieze științific acest fapt au fost realizate abia în ultimele două decenii. Ba mai mult, chiar și produsele de îngrijire pot să fie dăunătoare pentru piele, mai ales dacă nu sunt cele adecvate tipului tău de piele.
Stresul solar și apărarea pielii obosite. Zi de zi ne expunem razelor soarelui, protejați mai mult sau mai puțin, iar acest lucru ne poate stresa fizic pielea și îi poate slăbi apărarea. Razele UV sunt o componentă cancerigenă a expunerii la soare.Fie sub forma luminii solare naturale sau a celei artificiale, cum ar fi cele de la saloanele de bronzare artificială, razele UV semnalează celulelor să se grăbească spre zona expusă, în încercarea de a o repara, lucru care se manifestă prin arsuri solare.
De altfel, o dietă bogată în vitamina C și antioxidanți poate să ajute la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi cauzate de expunerea la soare.
Mai multe despre semnele stresului zilnic văzute pe față, citește mai departe AICI
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.