Gravide: ce să mănânce ca să evite nașterea prematură

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Când rămâi mai ușor însărcinată
Când rămâi mai ușor însărcinată

Cercetătorii au sesizat că anumite legume și consumul lor de către gravide scad riscul de naștere prematură.

Sarcină, femei, legume. Un doctorand australian, Dereje Gete, de Universitatea din Queensland, a analizat dietele a aproape 3.500 de femei și a găsit că un consum mare de morcovi, conopidă, broccoli, dovleac, varză, fasole verde și cartofi, înainte de concepție, au ajutat femeile să ajungă la sarcină la termen complet. „Legumele tradiționale sunt bogate în antioxidanți sau substanțe nutritive antiinflamatorii, care au un rol semnificativ în reducerea riscului rezultatelor adverse la naștere", consideră doctorandul, potrivit sciencedaily. Nașterile premature constituie principala cauză de deces la copiii australieni și afectează 8,5% din nașteri în fiecare an, cifră care este crește.

Conform sursei citate, femeile depind de anumiți nutrienți depozitați precum calciul și fierul, înainte de concepție, care sunt critici pentru dezvoltarea placentei și a țesutului fătului. Ar fi indicat ca începerea unei diete mai sănătoase să se facă înainte de conceperea bebelușului pentru că acesta este format complet până la sfârșitul primul trimestru.

Studiul a sugerat că intervenția dietetică și strategiile pentru schimbarea comportamentului pot fi utile atunci când femeile încep să se gândească la un copil. „Oamenii născuți prematur se confruntă cu un risc mai mare de boli metabolice și cronice la vârsta adultă, precum și cu dezvoltarea cognitivă slabă și performanța academică", a spus profesorul Gita Mishra.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel