Când temperaturile de afară scad și intrăm în sezonul rece, organismul are nevoie de o cantitate mai mare de mâncare deoarece necesarul nostru energetic, de peste zi, crește, spune Cori Grămescu la Interviurile Spectacola și DC News.
”Avem nevoie de mai multe calorii ca să suportăm mai ușor frigul. Dincolo de acest lucru, fiind această perioadă de tranziție către sezonul rece este o perioadă problematică din punctul de vedere al sistemului imunitar: suntem în plină pandemie și e și sezon în care răcelile de sezon sunt și ele foarte active, dacă avem toate motivele să avem o dietă anti-inflamatorie care ne ajută să avem un sistem imunitar puternic”, afirmă Cori Grămescu.
În ce privește grăsimile cu rol antiinflamator, ea spune că ”o foarte bună sursă de Omega 3 este, peștele oceanic sau peștele de apă sărată de captură - de exemplu macroul, heringul, baby hering, scrumbie, șprot, zargan, lufar. (...) Încurajez introducerea în alimentație a peștelui de captură de cel puțin două ori pe săptămână”.
Potrivit acesteia, organismul uman are o mulțime de beneficii de pe urma consumului de pește de apă sărată: e bogat în antioxidanți, ”ne ajută să ne simțim și sătui, ne întreține și părul și unghiile”. ”În România se consumă foarte puțin pește oceanic, se consumă foarte puțin pește, în general, dar pește oceanic și mai puțin. Încurajez lumea să introducă în alimentație de cel puțin două ori pe săptămână pește oceanic de captură”, adaugă Cori Grămescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.