Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, subliniază, într-o postare, din proiectul său ”Știință cu sare și piper”, rolul important pe care-l au grăsimile, vegetale sau animale, în gătirea unei mese delicioase.
”Grăsimile pot fi utilizate pentru asezonare, spre a potrivi aromele, sau pentru a îmbogăți textura unui preparat culinar înainte de a fi servit? Grăsimea pe care o utilizăm în preparatele culinare nu face altceva decât să învăluie limba, permițând diverșilor compuși aromatici să rămână în contact cu papilele noastre gustative perioade mai lungi de timp, intensificând și prelungind astfel experimentarea aromelor. Cu alte cuvinte, grăsimea adăugată într-un preparat alimentar ne conferă gustul savuros al produsului pe care îl consumăm, și în același timp senzația de plăcere a respectivei experiențe culinare!”, notează acesta, potrivit Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.