Unele studii au arătat că dietele bogate în grăsimi monosaturate reduc riscul bolilor de inimă dar și cel de deces din orice cauză, pe când altele nu. Și se pare că sursa acestor grăsimi est cea care face diferența.
Asta potrivit cercetătorilor de la Harvard, Școala de Sănătate Publică T.H. Chan, care au studiat datele legate de dietă, înregistrate de-a lungul a 22 de ani, între anii 1990 și 2012, de la mai mult de 93.000 de persoane (63.442 de femei și 29.942 de bărbați).
Cum scade riscul de deces
Riscul bolii cardiace a fost mai mic atunci când grăsimile saturate nesănătoase, carbohidrații rafinați sau grăsimile trans au fost înlocuite cu grăsimi mononesaturate provenite din plante, dar nu cu grăsimi mononesaturate provenite de la animale.
Studiul cercetătorilor de la Harvard arată că un consum mai mare de grăsimi provenite din plante a fost asociat cu un risc de 16% mai mic de a muri de orice cauză.
În schimb, consumul ridicat de grăsimi animale a fost legat de un risc de 21% mai mare de a muri de orice cauză.
Studiul, care a fost unul observațional, publicat în martie 2018 în Jurnalul American de Nutriție Clinică, aduce dovezi suplimentare ale beneficiilor pentru sănătate pe care le are o dietă pe bază de plante.
Studiul poate fi găsit AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.