Grăsimea din produsele lactate NU prezintă risc de obezitate pentru copii. STUDIU

Copiii care consumă produse lactate cu grăsime completă nu prezintă un risc crescut de obezitate sau boli de inimă, însă produsele cu un conținut scăzut în grăsimi ar putea influența sănătatea acestora, potrivit unei cercetări a Universității Edith Cowan ( ECU).

Publicată în Advances in Nutrition, cercetarea ECU a analizat 29 de studii din întreaga lume care au examinat consumul de produse lactate cu grăsimi complete la copii.

Cercetătorii au descoperit că nu există nicio legătură clară între consumul de produse lactate cu grăsimi complete și creșterea în greutate, colesterolul ridicat sau hipertensiunea arterială la copii.

Analiza sistematică a cercetării a fost o colaborare între ECU, Universitatea din Washington și Fred Hutchinson Cancer Research Center din Statele Unite.

Autorul principal al studiului, profesorul Therese O'Sullivan, de la Școala de Științe Medicale și de Sănătate a ECU, a declarat că rezultatele au evidențiat necesitatea unei dovezi mai bune în acest domeniu.

„Ghidul dietetic în Australia și în alte țări recomandă copiilor să consume în principal produse lactate cu grăsimi reduse pentru a menține o greutate sănătoasă și o sănătate cardiovasculară bună", a declarat pentru Scitechdaily 

Studiile au raportat faptul că produsele lactate cu grăsime integrală nu au fost asociate cu niveluri crescute de creștere în greutate sau obezitate.

„Produsele lactate cu grăsimi reduse sunt, în general, recomandate atât adulților, cât și copiilor cu vârsta peste doi ani, datorită conținutului său redus de energie și a grăsimii saturate.Cu toate acestea, studiile sugerează că acei copii care au consumat produse lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, au înlocuit efectiv acele calorii din grăsimi cu alte alimente.

Acest lucru sugerează că lactatele cu conținut scăzut de grăsimi nu sunt la fel de sațioase ca lactatele cu grăsimi complete, fapt care poate determina copiii să consume mai multe alte alimente. Efectele asupra sănătății pot depinde natura acestor alimente înlocuitoare.", a mai spus acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel