Aayush Visaria, student la Școala de Medicină Rutgers, SUA, spune că nu contează câtă grăsime are un om în corp, ci unde este localizată. În studiul său a analizat procentul de țesut adipos din picioarele a circa 6.000 de adulți.
”Deși știm cu încredere că grăsimea din jurul taliei dvs. dăunează sănătății, nu același lucru se poate spune și pentru grăsimea picioarelor. Dacă aveți grăsime în jurul picioarelor, este mai mult ca sigur că nu este un lucru rău și poate chiar vă protejează de hipertensiune, conform constatărilor noastre”, afirmă acesta.
Vârsta medie a participanților a fost de 37, aproape jumătate au fost femei și 24% au avut tensiune arterială crescută, adică mai mare sau egală cu 130/80 mm Hg. Scanările speciale cu raze X au măsurat țesutul adipos din picioare, iar aceste măsuri au fost comparate cu țesutul adipos al corpului. Anchetatorii au clasificat participanții ca având un procent ridicat sau scăzut de grăsime la picioare, cu grăsime ridicată definită ca 34% sau mai mult pentru bărbați și 39% sau mai mult pentru femei.
„Așa cum circumferința taliei este utilizată pentru a estima grăsimea abdominală, circumferința coapsei poate fi un instrument util, deși este un pic greoaie și nu la fel de studiată în populația SUA”, mai spune studentul, potrivit unui comunicat al Asociației Americane a Inimii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.