Glucoza este componenta principală din siropul de porumb, spune Dan Vodnar, profesr de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.
”Știați că
Glucoza nu este atât de dulce precum zaharoza? Glucoza este componenta majoritară din siropul de porumb, pe când siropul de zahăr este alcătuit din zaharoză, iar din această cauză siropul de porumb nu este atât de dulce precum cel de zahăr”, scrie Vodnar.
Concentrație mare de glucoză
Cercetători de la Universitatea din Toronto, Canada, au descoperit că există o asociere între hemoglobina A1c înainte de sarcină, care măsoară concentrația medie de glucoză din sânge, și cu un risc mai mare de sarcină cu probleme, inclusiv la femeile fără diabet. Prin probleme, autorii studiului se referă la dezvoltarea diabetului zaharat și a obezității. Cercetătorii canadieni au folosit date din intervalul 2005-2015, din provincia Ontario, a 31.225 de femei cu vârste cuprinse între 16 și 50 de ani. Cercetătorii au observat că la majoritatea femeilor nu le-a fost testate respectiva hemoglobină, iar la 77% dintre participante nu se știa indicele de masă corporală dinaintea sarcinii.
Oamenii de știință subliniază că testarea A1c poate identifica ”acele femei cu diabet zaharat preexistent, cu risc de mortalitate maternă severă, într-o manieră similară cu utilizarea actuală în recunoașterea celor cu risc mai mare de anomalii fetale, naștere prematură și preeclampsie”. Momentan, în Canada, medicii nu recomandă testarea A1c la femeile gravide care nu au diabet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.