Publicat în "Toxicologie alimentară și chimică", studiul recunoaște efectele protectoare ale ghimbirului și ale produselor sale fitochimice împotriva toxicității naturale, chimice și radiațiilor. De asemenea, deține un "arsenal de metaboliți" cu numeroase beneficii pentru sănătate, incluzând proprietățile antioxidante, antiinflamatorii și antiapoptotice (programate de moarte celulară).
Cercetătorii au ajuns la concluzia că proprietățile ghimbirului ar putea (și ar trebui) să încurajeze studiul suplimentar în ceea ce privește atenuarea daunelor provocate de radiații și chimioterapia în tratamentele pentru cancer, precum și modurile în care ar putea fi utilizat pentru a compensa toxicitatea chimică a unora dintre toxinele menționate anterior, precum și poluanții industriali, alcoolul, fumatul și / sau medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală.
Există dovezi că suplimentarea cu ghimbir sau includerea acestuia în dietă scade riscul de obezitate și boala hepatică. S-a demonstrat, de-a lungul timpului, că este un remediu popular pentru a calma durerile de cap, greața și pentru a trata mai multe probleme legate de sănătatea digestivă.
Testarea efectelor ghimbirului asupra oamenilor
A fost efectuat un studiu randomizat, pentru a evalua rezultatele efectelor unei lingurițe de ghimbir într-o ceașcă de apă fierbinte. Participanții care au băut au raportat că au simțit mult mai puțina foame după aceea.
Mai multe studii discută despre cum compușii din rădăcina de ghimbir protejează celulele albe din sânge împotriva daunelor genetice cauzate de expunerea la radiațiile cancerului. Oamenii de știință au constatat că multe produse din plante sunt protectoare împotriva radiațiilor printr-o întreagă varietate de mecanisme.
Problema cu radiațiile pentru tratarea pacienților cu cancer este că efectele secundare includ afectarea țesutului normal. Compușii radioprotectori găsiți în ghimbir, precum și boabele de gogi, usturoiul și turmericul pot proteja țesuturile normale împotriva leziunilor prin radiații.
Pentru ce altceva este cunoscut ghimbirul?
După ani de studiu, s-a descoperit că ghimbirul este antiinflamator și un puternic antioxidant, are proprietăți antimicrobiene care luptă împotriva îmbătrânirii premature:
- Tulburări degenerative, cum ar fi artrita și reumatismul
- Sănătatea digestivă, cum ar fi indigestia, constipația și ulcerele
- Tulburări cardiovasculare, de la ateroscleroza până la hipertensiune
- Greața din timpul sarcinii
- Diabetul zaharat, gimbirul a redus în mod semnificativ glicemia din sânge
Ghimbirul ajută la prevenirea cancerului
Studiile observă că "ghimbirul și moleculele sale bioactive sunt eficiente în controlul extinderii cancerelor colorectale, gastrice, ovariene, hepatice, ale pielii, sânilor și prostatei".
Deoarece poate fi folosit sub forma de pulbere pentru ceai, feliat crud sau cristalizat, pentru un pumn delicios de antioxidanți puternici, nu este niciodată prea târziu să înceri să experimentezi modalități de a introduce mai mult ghimbir în dieta ta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.