Genele false, seducătoare. Cum se aplică. Prof. univ. dr. Olga Simionescu: Apar edeme si pierderea genelor proprii

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
genele false - FOTO: Freepik@__natalisha__
genele false - FOTO: Freepik@__natalisha__

Genele lungi și voluminoase au devenit un simbol al frumuseții, dar utilizarea genelor false poate aduce riscuri neașteptate.

Vezi și: Menopauza, impact asupra sănătății oculare. Vederea încețoșată și ochii uscați, simptomele mai puțin cunoscute

Genele lungi și voluminoase au devenit un standard de frumusețe, dar căutarea acestor gene dese poate veni cu dezavantaje semnificative. Deși genele false pot îmbunătăți aspectul, s-ar putea să nu merite riscurile financiare și de sănătate asociate cu acestea.

Ce trebuie să știi despre genele false

Prof. univ. dr. Olga Simionescu a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, ce trebuie să știm despre genele false.

"Genele false sunt seducătoare, cu trei condiții: să fie de o calitate foarte bună, lipiciul să nu fie alergizant și aplicarea să fie corectă (pe firele de păr). Altfel, pot apărea iritații, înroșiri, edeme palpebrale și chiar pierdere a genelor proprii.

Manevra trebuie să fie realizată în condiții de perfectă curățenie, există riscul suplimentare de transfer al microbilor. Îndepărtarea genelor false (dacă sunt cele de zi cu zi) presupune blândețe și înmuiere prealabilă", a explicat prof. univ. dr. Olga Simionescu, medic dermatolog, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Gene false - FOTO: Freepik@asier_relampagoestudio

Funcția naturală a genelor

Genele nu sunt doar un element estetic. Acestea joacă un rol esențial în protejarea ochilor. Acționează ca o barieră, prevenind intrarea prafului, bacteriilor și virusurilor în corp prin ochi. De asemenea, genele deviază fluxul de aer, ajutând la menținerea suprafeței ochiului umed și curat. Orice perturbare a acestei funcții naturale poate reprezenta riscuri semnificative pentru sănătate.

Vezi și: Oboseala cronică a pacienților cu long COVID, îngrijorătoare. Produce schimbări în sistemul nervos central

Genele false, ce sunt

Extensiile de gene sunt fibre individuale, adesea fabricate din mătase, nurcă, păr de cal sau materiale sintetice precum nylonul, care sunt atașate una câte una la genele naturale folosind un adeziv special. Deși creează un aspect dramatic, procesul este delicat și necesită precizie, potrivit The Conversation.

Riscurile adezivilor pentru gene

Adezivul este un element cheie în aplicarea extensiilor, dar introduce și unul dintre cele mai mari riscuri. Deși majoritatea saloanelor efectuează teste pentru a identifica posibile reacții alergice, substanțele chimice din lipici pot irita pielea sensibilă din jurul ochilor. Mai grav, unii tehnicieni au făcut greșeli, cum ar fi lipirea accidentală a pleoapelor, ceea ce reprezintă un risc serios pentru sănătatea oculară.

În cazuri extreme, adezivul pentru unghii, care este mult mai puternic și nu este destinat utilizării în apropierea ochilor, a fost folosit ca substitut pentru lipiciul de gene, ceea ce a dus la incidente șocante în care pleoapele clientelor au fost lipite, mai notează The Conversation.

Vezi și: Diabetul de tip 2, identificat cu AI. Tonul vocii, analizat

Formaldehida, un pericol ascuns

Un studiu a arătat că 75% din adezivii profesionali pentru gene și 24% dintre adezivii de consum testați au fost pozitivi pentru formaldehidă, o substanță cancerigenă. În mod alarmant, unele produse care conțin formaldehidă nu o listau în ingredientele lor. Această substanță chimică poate cauza conjunctivită toxică și leziuni corneene, ceea ce poate duce la afectarea permanentă a vederii.

Blefarita și acumularea bacteriană, complicațiile frecvente

Cea mai frecvent raportată problemă cu extensiile de gene este blefarita, o inflamație a pleoapelor. Foliculii genelor produc în mod natural substanțe antimicrobiene pentru a preveni acumularea bacteriilor. Cu toate acestea, aplicarea extensiilor poate perturba acest proces, ducând la infecții și orjelet (chisturi), unde foliculii devin blocați.

Practici igienice necorespunzătoare în saloane pot crește riscul unei infestări cu acarieni de gene. Acești acarieni, numiți Demodex, trăiesc în mod natural pe pielea umană, dar practicile sanitare slabe pot cauza proliferarea lor, ducând la iritații sau infecții oculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy - smt4.5.3
pixel