Profesorul Dan Vodnar dela USAMV Cluj a oferit explicația științifică din spatele gargarei cu apă sărată, într-un episod al proiectului său ”Știință și piper”. Specialistul precizează că această practică ameliorează durerea și inflamația din gât și ”supune” bacteriile la un mediu nefavorabil dezvoltării.
”Atunci când facem gargară cu apă sărată pentru a ameliora durerea și inflamația din gât, nu facem altceva decât să supunem bacteriile din gât la un mediu nefavorabil dezvoltării lor. Apa sărată ucide bacteriile datorită presiunii osmotice. Atunci când o bacterie este expusă la un mediu cu apă sărată, apa migrează din bacterie în mediul exterior prin membrana sa celulară. Astfel, apa sărată deshidratează bacteriile anihilându-le activitatea”, detaliază acesta pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.