Gănescu, concluzie după doi ani de pandemie: Rămânem cu un virus! Nu ștergem cu buretele NIMIC, nu pot DISPĂREA

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
ganescu concluzie FOTO: Pexels @edward jenner
ganescu concluzie FOTO: Pexels @edward jenner

Care sunt concluziile pandemiei Covid-19 și de ce trebuie să rămânem vigienți?

Pandemia ne-a învățat pe fiecare dintre noi ce înseamnă prevenție, responsabilitate, educație sanitară și ne-a făcut să conștientizăm importanța vaccinării și a respectării măsurilor preventive.

Bolnavii cronici, cei mai afectați de pandemie

Cel mai mare impact al pandemiei a fost asupra bolnavi de boli cronice. Accesul la spitale și tratamente a fost îngreunat pentru această categorie de persoane. „Am avut o perioadă de experiență negativă în ceea ce privește această pandemie” a declarat președintele Coaliției Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), Radu Gănescu  în cadrul dezbaterii "Doi ani de la primul lock-down. Riscuri și amenințări de sănătate în era post-COVID", organizat de DC Media Group.

Din punctul de vedere al președintelui COPAC, „sistemele de sănătate nu sunt pregătite”, iar „în 2020 lucrurile au fost greoaie atât pentru sistemul de sănătate, cât și pentru pacienții care aveau nevoie de servicii medicale”. 

Ce am învățat?

Așa cum afirmă și Radu Gănescu: "după acești doi ani fiecare am învățat câte ceva”. La fel ca și alți participanți la dezbatere, președintele COPAC a subliniat importanța continuării telemedicinei, care a însemnat un pas spre evoluția sistemului de sănătate. Cel mai important lucru este „să reglementăm ceea ce înseamnă teleconsultația” și „ce servicii pot fi decontate prin telemedicină”, anunță Radu Gănescu. Vezi și: Doi ani de la primul lockdown. Rafila și Păun, despre cea mai importantă LECȚIE: Cu siguranță vor mai fi și alte CRIZE

Totodată, în această perioadă trebuie „să îmbunătățim ceea ce avem și să scoatem cât mai multe lucruri negative din sistem”, anunță Radul Gănescu. El adaugă și faptul că „spitalele sunt din ce în ce mai deschise pentru toate categoriile de pacienți, reîncepem să avem încredere în sistemul de sănătate și încredere în a merge la medic”, iar acesta este un pas important în această perioadă.

Vom rămâne cu un virus

Este important ca oamenii să înțeleagă că finalul restricțiilor nu înseamnă dispariția virusului și că „noi vom rămâne cu un virus”, avertizează președintele COPAC. Acesta spune că este important să „nu ștergem cu buretele nimic, ne adaptăm și vom încerca să găsim soluții pe viitor”. 

Radu Gănescu apelează la responsabilitatea fiecăruia dintre noi pentru a ține sub control virusul Covid-19 "trebuie să fim conștienți ca ține de noi atunci când ne protejăm sănătatea, sănătatea familiei și a celor din jurul nostru".

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel