Gabriela Cristea, diagnostic din cauza epuizării: Recidivează de fiecare dată când sistemul meu imunitar scade

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Gabriela Cristea - Foto: Instagram Gabriela Cristea
Gabriela Cristea - Foto: Instagram Gabriela Cristea

Gabriela Cristea a dezvăluit ce probleme de sănătate are.

Gabriela Cristea s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate și a dezvăluit ce a pățit din cauza epuizării. Prezentatoarea TV spune că a muncit foarte mult și nu a mai avut timp să se ocupe de ea, motiv pentru care organismul ei a reacționat. Potrivit Gabrielei Cristea, este vorba despre o infecție în corp, care recidivează de fiecare dată când sistemul ei imunitar scade.

"Anul trecut am avut mai multe probleme de sănătate, și asta pentru că am muncit foarte mult și nu prea am avut timp să mă ocup de mine", a declarat Gabriela Cristea.

VEZI ȘI: Adele, diagnostic crunt. Primele semne ce nu trebuie ignorate: S-a întâmplat din cauza strănutului. E foarte gravă, durerea e foarte rea

Ce este epuizarea?

Senzația de oboseală este o experiență comună. Ea poate fi cauzată de obiceiurile de somn perturbate, de o schimbare de rutină sau de apariția unor factori de stres în viață.

Indiferent de motiv, oboseala ne poate împinge la limită din punct de vedere emoțional și mental. În unele cazuri, se instalează oboseala extremă. Aceasta se numește epuizare.

Epuizarea, cunoscută și sub numele de oboseală, devine o problemă atunci când continuă zi de zi, afectându-vă sănătatea și siguranța. 

Epuizarea nu este o tulburare psihică. Dar poate fi cauzată de anxietate, depresie, tulburare bipolară, tulburări neurologice și de somn, anemie, anomalii electrolitice, diabet, obezitate și/sau o boală infecțioasă sau cancer.

VEZI ȘI: Vaccinul gripal: ce faci dacă ai trecut deja prin boală. Marinescu: Poate fi făcut și acum, cât mai repede, efect în 10 zile! Se ajunge la insuficiență respiratorie, complicații pulmonare

Motivele comune ale oboselii ar putea fi alegeri ale stilului de viață pe care ar trebui să le abordați. Iată care sunt motivele frecvente ale oboselii: 

- Consumul de alcool sau de droguri 

- Prea multă activitate fizică fără odihnă

- Lipsa de activitate fizică

- Lipsa de somn

VEZI ȘI: Cum a apărut carantina, de fapt. Detaliul care te va uimi, legătura cu numărul 40 și "Moartea Neagră": Pentru cei cu bani era opțională. Oamenii săraci sufereau, nu aveau de ales

- Unele medicamente, cum ar fi medicamentele pentru tuse sau antihistaminicele

- Obiceiuri alimentare nesănătoase

Epuizarea nu este în mod normal un motiv de îngrijorare. Dar este atunci când este însoțită de: 

- Lipsa de energie fizică sau mentală

- Incapacitatea de a rămâne treaz sau alert

- Adormirea accidentală, cum ar fi atunci când conduceți sau folosiți utilaje grele

- Incapacitatea de a menține sau de a finaliza o activitate

- Oboseală ușoară

- Dificultăți de concentrare, de memorare sau de menținere a stabilității emoționale, potrivit WebMD.

Dacă epuizarea începe să vă afecteze viața de zi cu zi, este timpul să vorbiți cu un medic pentru a determina cauzele care stau la baza acesteia. 

"Timpul este dușmanul nostru cel mai mare"

 

"Am o infecție, se pare, în corp, care recidivează de fiecare dată când sistemul meu imunitar scade. Încerc să rezolv aceste probleme și, apropo de întrebarea ta legată de oboseala emoțională, asta vine odată cu faptul că timpul este dușmanul nostru cel mai mare, dar și prietenul nostru cel mai mare, un paradox, evident.

În momentul în care nu mai faci față, din punctul de vedere al timpului, să poți să rezolvi toate problemele pe care le ai, atunci, evident, și clachezi, pentru că nu știi efectiv pe unde să scoți cămașa. Recunosc că am zile când aș vrea să mă clonez, poate chiar în trei ar fi ideal. Sunt sigură că, de fapt, m-aș clona în trei bucăți. Una dintre ele să se și odihnească pentru noi toate la un loc.

VEZI ȘI: Boala albastră, "boala în care sângele nu se oxigenează cât ar trebui": simptome, tratament. Semnul de pe degete, buze sau vârful nasului: E cea mai frecventă boală cianogenă

1. -imagine fara descriere- (gabriela-cristea--diagnostic-din-cauza-epuizarii-recidiveaza-de-fiecare-data-cand-sistemul-meu-imunitar-scade-2_07166000.png)

Foto: Instagram Gabriela Cristea

Dar încerc să rezolv aceste probleme și încerc să-mi mențin imunitatea cât mai mult crescută prin alimentație și prin vitaminele pe care le iau", a declarat Gabriela Cristea pentru Viva.

Aspirina (acidul acetilsalicilic): tot ce trebuie să știi înainte s-o mai iei. La ce ajută, de fapt. Stoicescu: NU are nicio legătură cu fibrilația atrială sau prevenția AVC cardioembolic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel