Gabi Balint, în vârstă de 56 ani, a suferit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă un infarct anterior.
Fotbalistul Stelei și al Naționalei a ajuns la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof.Dr. C.C. Iliescu", unde a fost supus unei proceduri de stentare. Medicii Institutului au montat trei stenturi pentru a rezolva infarctul.
Gabi Balint se află la Terapie Intensivă, fiind speranțe să se recupereze după infarct, chiar dacă a venit cu o întârziere de circa 10 ore la spital.
Infarctul miocardic se produce prin blocarea alimentării cu sânge a peretelui inimii. Infarctul de perete anterior este cel mai periculos, având cel mai rezervat prognostic. De obicei, acest tip de infarct distruge o zonă mai largă, având ca rezultat o reducere mai semnificativă a fracției de ejecție (cantitatea de sânge pompat în circualție).
Riscul unor evenimente cardiace ulterioare este ridicat, iar 10% dintre cei care depășesc atacul inițial nu reușesc să supraviețuiască mai mult de un an după infarct. Șansele de recuperare cele mai bune le au cei care ajung rapid la stentare, adică în 1-2 ore de la infarct.
Diabetul, fumatul și hiperlipemia sunt factori de risc pentru infarctul anterior.
Balint si-a inceput cariera la Gloria Bistrita, pentru ca mai apoi sa joace pentru echipa Steaua Bucuresti din 1980 pana in 1990. Jucatorul roman a facut parte din super-echipa Stelei care a cucerit Cupa Campionilor Europeni in 1986 si Supercupa Europei in 1987.
A jucat pentru echipa nationala a Romaniei si a bifat 34 de aparitii, marcand 14 goluri. In anul 1994 si-a inceput cariera de antrenor in calitate se secund la nationala Romaniei. Ultima echipa antrenata a fost CS U Craiova, in anul 2014.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.