Fructul kiwi, cunoscut ca și „agrișa chineză”, este un fruct maro, de dimensiunile unui ou mai mare, cu pulpă verde sidefie. Uneori puteți găsi kiwi aurii, care au pulpa galbenă, sau fructe de pădure kiwi, care au dimensiunea unui strugure și au coaja netedă și verde.
Aroma dulce, dar ușor acrișoară, a kiwi-ului a fost descrisă ca o încrucișare între o căpșună și o banană cu o tentă de citrice.
Asigură 80% din necesarul de vitamina C
Un kiwi oferă aproape toate (aproximativ 80%) din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult.
Este, de asemenea, o sursă bună de fibre, potasiu și vitamina K.
Deși coaja unui kiwi este comestibilă, cei mai mulți preferă să o elimine. Sau pur și simplu feliază fructele în jumătate și scoate pulpa cu o lingură.
Kiwi oferă un contrast frumos de culoare în salatele de fructe.
Cei care preferă smoothie -urileverzi s-ar putea bucura de unul făcut cu un amestec de kiwi, spanac, măr și pere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.