Fructul care poate reduce riscurile de diabet de tip 2. Îl găsești peste tot în această toamnă

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
fructul foto:freepik
fructul foto:freepik

Fructul care poate reduce riscurile de diabet de tip 2. Care este și ce alte beneficii mai aduce asupra sănătății.

Merele, aceste fructe crocante și suculente, nu numai că sunt delicioase, dar și extrem de sănătoase. Ele sunt un aliment de bază în dieta multor persoane și sunt disponibile într-o varietate impresionantă de culori, forme și arome. 

Ceaiul care ameliorează anxietatea. Este renumit pentru capacitățile sale vindecătoare

Merele au doar aproximativ 60 de calorii fiecare, oferindu-vă multe beneficii nutriționale în schimbul numărului de calorii. Beneficiați cel mai mult de proprietăților merelor atunci când le consumați întregi, crude și cu coajă. Sucul, nectarul și piureul de mere nu sunt la fel de sănătoase, deoarece gătitul și procesarea merelor înlătură nutrienții valoroși, conform Cleveland Clinic

Cu toate acestea, toate merele sunt bogate în nutrienți, inclusiv:

Antioxidanți: Cojile de mere sunt bogate în antioxidanți, în special quercetină. Acest nutrient se găsește în alimente bogate în pigmenți (colorate), precum fructele citrice, fructele de pădure, ceaiul verde și vinul roșu.

Fibre: Merele sunt o sursă bună de fibre, care ajută la digestie.

Apă: Merele conțin aproximativ 85% apă, făcându-le o gustare hidratantă.

Beneficiile pentru sănătate ale merelor

Combinația de antioxidanți și fibre face din mere o sursă nutrițională deosebită. 

1. Stabilizează nivelul zahărului din sânge

Nivelurile ridicate de glucoză pe termen lung pot duce la diabetul de tip 2, o afecțiune cronică care afectează mai mult de 33 de milioane de americani. Vestea bună pentru fanii merelor este că un studiu efectuat pe peste 38.000 de persoane a descoperit că cei care au consumat mai mult de un măr pe zi au avut cu 28% mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2 decât cei care nu au consumat deloc mere, conform Cleveland Clinic.

Antioxidanții pot proteja pancreasul de daune. Pancreasul produce insulină pentru a elimina glucoza din sânge. Fibrele încetinesc absorbția glucozei în fluxul sanguin.

2. Scade colesterolul

Având un nivel ridicat de colesterol reprezintă un factor major de risc pentru bolile de inimă, deoarece acesta înfundă arterele, restricționând fluxul sanguin către inimă. Cu toate acestea, antioxidanții și fibrele din mere sunt o combinație câștigătoare pentru a ajuta la reducerea acestui număr. Tipul de fibră care se evidențiază aici este pectina, care se leagă de colesterolul din tractul dumneavoastră digestiv și îl elimină.

3. Asigură o digestie sănătoasă

Fibrele din mere ajută la menținerea unei funcții digestive sănătoase și previn constipația. Ele pot, de asemenea, stimula producția de sucuri gastrice pentru o digestie mai eficientă

4. Menții controlul greutății

Datorită conținutului lor ridicat de fibre și a capacității de a furniza senzația de sațietate, merele pot fi utile în controlul greutății și în gestionarea poftei de mâncare.

5. Îmbunătățirea sănătății inimii

Potasiul din mere poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, reducând astfel riscul de boli de inimă.

6. Poate preveni riscul de cancer

Antioxidanții din mere au fost asociați cu reducerea riscului de cancer, în special de cancer de colon și de plămâni.

7. Îmbunătățește funcția respiratorie

Consumul regulat de mere a fost asociat cu o funcție pulmonară mai bună și cu reducerea riscului de astm.

8. Menține sănătatea oculară

Vitamina A din mere este esențială pentru menținerea sănătății ochilor și poate ajuta la reducerea riscului de degenerescență maculară legată de vârstă.

Valoarea nutrițională a merelor

Merele sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali și fibre.

Fibre: Merele sunt bogate în fibre alimentare, mai ales în coajă. Aceste fibre contribuie la digestie și la menținerea senzației de sațietate.

Vitamine: Ele conțin vitamina C, vitamina A, vitamine din complexul B (cum ar fi B1, B2 și B6) și niacină.

Minerale: Merele furnizează minerale importante, inclusiv potasiu, calciu, magneziu și fier.

Antioxidanți: Aceste fructe conțin antioxidanți precum quercetina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Vezi și: Artrita reumatoidă: cauze, simptome, tratament. Care sunt primele semne ale bolii

Merele sunt un aliment minunat, cu beneficii impresionante pentru sănătate. Fie că le consumați ca gustare sau le includeți în rețete, aceste fructe versatile merită să facă parte din dieta dumneavoastră zilnică. Nu numai că vă pot menține sănătoși, dar vă pot și răsfăța papilele gustative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel