Mango este un fruct exotic delicios, bogat în fibre, vitamine și minerale. Datorită multitudinii de nutrienți, consumul de mango are numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce conține?
Potrivit healthline, mango conține 67% din doza zilnică recomandată de Vitamina C, cupru, acid folic, Vitamina B6, Vitamina A, Vitamina E, Vitamina K, Vitamina B3, potasiu, Vitamina B2, magneziu și Vitamina B1.
Bogat în antioxidanți
Mango este sărac în calorii și este o sursă bogată de antioxidanți, substanțe care neutralizează efectele stresului oxidativ și previn apariția multor boli. Conform bbcgoodfood, există un studiu din anul 2012 care arată efectele consumului de mango asupra obezității și concluzionează că mango ajută la scăderea în greutate.
Stimulează sistemul imunitar
Datorită conținutului crescut în Vitamina C, mango face parte din categoria fructelor care întărește sistemul imunitar și ține răcelile departe. Totodată, Vitamina A și complexul vitaminelor B contribuie și ele la funcționarea normală a sistemului de apărare al organismului.
Protejează inima
Mango este unul dintre alimentele care conține principii bioactive vindecătoare. Dintre acestea, cel mai important este mangiferina, antioxidant puternic care protejează corpul de toxice și menține sănătatea sistemului cardiovascular. Un studiu din anul 2017 arată faptul că mangiferina intervine în prevenția cardiotoxicității.
Magneziul din mango are și el un rol important în sănătatea inimii. Mangiferina are efect antiinflamator, iar magneziul mențin circulația sangvină normală, scade tensiunea arterială și previne apariția bolilor cardiovasculare.
Ajută digestia
Multitudinea de enzime, vitamine și minerale din mango intervine în procesul de digestie. Consumul de mango reglează tranzitul intestinal și previne constipația. De asemenea, compușii din mango intervin în sănătatea florei intestinale și au efecte gastro-protectoare.
Menține sănătatea ochilor
La fel ca și celelalte fructe portocalii, mango este bogat în carotenoizi. Aceste substanțe stimulează sistemul imunitar, contribuie la creșterea celulară, dar cel mai important, mențin sănătatea ochilor. Carotenoizii protejează retina și previn apariția degenerării maculare.
Vezi și: 5 motive pentru care să mănânci CARTOFI DULCI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.