Medicul nutriționist Mihaela Bilic afirmă că un fructe exotic, cu puține calorii te ”scapă” de pofta de dulce.
”Dacă mi-ar fi spus cineva că o smochină poate să mă surprindă, nu l-aș fi crezut. Recunosc că nu am știut, există smochine albe. Față de smochina clasică (violet), cea albă este mai puțin dulce, are o aromă fructată și un miez portocaliu, precum gemul de caise”, notează Mihaela Bilic pe Instagram.
Aceasta subliniază plusurile consumului de smochine: efect laxativ dat de conținutul mare de pectine (fibre solubile) și sâmburii mici (fibre insolubile); indice glicemic mediu (IG=50), satisfac pofta de dulce și pot fi consumate în diabet sau cura de slăbire; aport crescut de minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu) în special pentru sportivi.
În ce privește minusurile, medicul Bilic arată că smochinele conțin aproape 20% fructoză, adică zahăr, nu au vitamina C cum au alte fructe.
Vezi această postare pe Instagram
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.