FRICA de război, atac asupra sănătății. Dacă ai aceste simptome, fii atent, suferi de ANXIETATE

frica de razboi atac asupra sanatatii Foto: Pexels @Juan Pablo Serrano Arenas
frica de razboi atac asupra sanatatii Foto: Pexels @Juan Pablo Serrano Arenas

Declanșarea războiului a cauzat multe efecte negative în întreaga lume, anxietatea fiind unul dintre ele.

Este un efect psihologic care, netratat, pe termen lung, poate dăuna.

Multe persoane suferă, în această perioadă, de anxietate. Sentimentul de frică nu este unul nou, ci este unul constant, care s-a înrădăcinat în mintea noastră, încă de la începutul pandemiei. Acum, acesta s-a transformat în frica de moarte, din cauza războiului. Este important să descoperim anxietatea la timp și să o tratăm, pentru a nu duce la depresie.

"Anxietatea este o tulburare caracterizată prin gândire excesivă, ce se manifestă pe durata a mai multor zile, caracterizată prin: neliniște, senzația de a fi la limită, dificultăți de concentrare, fatigabilitate, tensiune musculară, tulburări de somn. Dificultățile perturbă alte arii ale vieții în mod semnificativ (familie, loc de munca)", a explicat pentru Spectacola, psihologul Manuela Vărzaru.

Motivul pentru care transpirația coreenilor NU MIROASE

Este important să nu urmărim excesiv știrile, în această perioadă

 

De cele mai multe ori, noi suntem cei care ne inducem frica. Asta se întâmplă prin urmărirea excesivă a evenimentelor negative din jurul nostru, care nu este tocmai recomandată, explică psihologul.

“Pentru această perioadă recomand următoarele strategii comportamentale:

- tehnica orarelor și programelor, în sensul de a lua contact cu conținutul stresant doar în anumite intervale orare (vizionarea știrilor, citirea presei), 

- distincția între gânduri și fapte ( doar că ne imaginam lucruri, nu înseamnă că ele se vor și întâmpla),

- tehnici de control a situației: implicarea în fapte de voluntariat pentru ajutarea persoanelor aflate deja în situația stresantă, pentru a ne oferi senzația că putem să facem ceva.“, a mai adăugat aceasta.

Partea bună este că anxietatea poate fi prevenită, dar și tratată. Totul este să o acceptăm și să cerem ajutorul la timpul potrivit.

Anxietatea poate fi prevenită printr-un stil de viața sănătos: somn, alimentație, mișcare, oferirea de pauze de stres psihicului. Tratarea anxietății se face prin tehnica distragerii atenției, tehnica evitării pe cât posibil a contextelor stresante, comportamente ce ne dau senzația de control direct cu contextul.“, a continuat psihologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel