Forma corpului care te poate ucide. Duce la insuficiență cardiacă

Monika Baciu |
Data publicării:
forma corpului care te poate ucide - FOTO: Freepik@master1305
forma corpului care te poate ucide - FOTO: Freepik@master1305

Forma corpului care te poate ucide duce la insuficiență cardiacă. Această afecțiune poate pune în pericol viața.

Forma corpului care te poate ucide. Cercetătorii de la Universitatea Kitasato din Japonia au dezvăluit că pacienții cu un anumit tip de corp au un risc mai mic de a dezvolta insuficiență cardiacă.

Insuficiența cardiacă apare atunci când inima nu poate pompa sângele în mod corespunzător în organism - iar acum oamenii de știință au dezvăluit o caracteristică fizică care poate prezice riscul de a suferi de această afecțiune mortală.

Vezi și: Insectele care se hrănesc cu sânge uman. Gândacii de pat, în număr tot mai mare: de ce apar și cum îi recunoști

Obezitatea, forma corpului care te poate ucide

Ucigașul tăcut este adesea legat de o serie de probleme de sănătate, inclusiv atacurile de cord, hipertensiunea arterială și bolile cardiace moștenite.

În ciuda rapoartelor care sugerează că obezitatea este un factor de risc pentru insuficiența cardiacă, cercetătorii din Japonia au declarat că persoanele cu picioare mai mari au mai puține șanse să se confrunte cu această afecțiune. Experții de la Universitatea Kitasato au identificat că pacienții cu o forță mare a cvadrantului aveau un risc cu 41% mai mic de a dezvolta insuficiență cardiacă în urma unui atac de cord.

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat forța picioarelor a aproximativ 1.000 de persoane și au constatat că pentru fiecare creștere de cinci procente a greutății corporale la nivelul picioarelor, șansele de insuficiență cardiacă au scăzut cu 11 procente.

Kensuke Ueno, co-autor al cercetării, a declarat că ”antrenamentul de forță care implică mușchii cvadricepsului ar trebui să fie recomandat pacienților care au suferit un atac de cord pentru a preveni insuficiența cardiacă”.

Studiul a fost prezentat în cadrul unui congres științific al Societății Europene de Cardiologie. Cercetările existente au asociat antrenamentul de forță cu reducerea tensiunii arteriale, protecția împotriva bolilor de inimă și îmbunătățirea circulației, potrivit Daily Star.

Vezi și: Sindromul pielii prăjite: De ce să nu mai lucrezi niciodată cu laptopul pe picioare. Atenție și la încălzirea scaunelor de mașină: Dezvoltă cancer!

Insuficiența cardiacă, simptome

Dacă suferiți de insuficiență cardiacă, înseamnă că inima dumneavoastră nu poate furniza suficient sânge pentru a satisface nevoile organismului dumneavoastră - de obicei pentru că a devenit prea rigidă sau slabă.

Potrivit Clinicii Mayo, simptomele se pot dezvolta lent sau pot începe brusc. Iată care sunt semnele de avertizare la care trebuie să fiți atenți:

- Dispnee după activitate fizică sau în repaus

- Oboseală și slăbiciune

- Senzație de amețeală sau leșin

- Umflături la nivelul picioarelor, gleznelor și picioarelor

- Bătăi rapide sau neregulate ale inimii

- Capacitate redusă de a face exerciții fizice

- Respirație șuierătoare

Vezi și: Alimentele care desfundă venele. Ce trebuie să mănânci pentru a evita bolile coronariene

- O tuse persistentă sau o tuse care scoate mucus alb sau roz cu pete de sânge

- Umflarea zonei burții

- Creștere rapidă în greutate din cauza acumulării de lichide

- Greață și lipsa poftei de mâncare

- Dificultăți de concentrare sau scăderea vigilenței

- Dureri în piept dacă insuficiența cardiacă este cauzată de un atac de cord.

Dacă vă confruntați cu simptome persistente sau care se agravează de insuficiență cardiacă, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră de familie cât mai curând posibil.

Vezi și: Chirurgia sânului, de câte tipuri este și când este recomandată. Cristina Lazăr: Vom recurge la mastectomie radicală

Insuficiența cardiacă, cauze

NHS informează că multe cauze ale insuficienței cardiace sunt necunoscute, dar principalele afecțiuni includ:

- Atac de cord (boală coronariană)

- Boală cardiacă moștenită (de exemplu, cardiomiopatie)

- Tensiune arterială ridicată (hipertensiune arterială)

- Anomalii ale ritmului cardiac sau ale valvelor

- Infecție virală și leziuni ale sistemului imunitar (miocardită)

Factorii legați de stilul de viață pot crește, de asemenea, riscul de insuficiență cardiacă, în special pentru cei cu afecțiunile enumerate mai sus. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor sugerează că aceste comportamente nesănătoase ar putea fi, de asemenea, de vină:

- Fumatul

- Consumul de alimente bogate în grăsimi, colesterol și sodiu

- Nu faceți suficientă activitate fizică

- Consumul excesiv de alcool

Vezi și: Glicerina, beneficii pentru sănătate. Hidratează pielea, vindecă rănile, protejează sistemul imunitar

James Leiper, director medical asociat la British Heart Foundation (BHF), a declarat că obezitatea este un alt factor important care poate duce la insuficiență cardiacă.

”O măsură mai mare a taliei este adesea un semn că aveți prea multă grăsime viscerală, care se află în jurul organelor noastre interne și afectează modul în care funcționează inima și vasele de sânge.

Insuficiența cardiacă este o afecțiune cronică și incurabilă care se agravează în timp, astfel încât aceste constatări subliniază importanța gestionării greutății dumneavoastră acum.

Persoanele care au mai multă greutate în jurul mijlocului au un risc crescut de colesterol mai ridicat, hipertensiune arterială și diabet de tip 2.

Toți acești factori de risc sunt strâns legați de bolile cardiace și circulatorii, care pot crește apoi riscul de insuficiență cardiacă”, a spus James Leiper.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel