Au fost ridicate patru probleme concrete, patru direcții indicate - controlul cancerului, rezistența la antibiotice, sănătatea mentală și digitalizarea. În aceste patru direcții vor fi orientate fondurile PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). Ce înseamnă aceste lucruri?
"Este poate cel mai important subiect al momentului, sigur, exceptând criza medicală legată de COVID-19. Însă, România, în momentul de față, are o oportunitate semnificativă, aproape istorică, dată de două elemente esențiale - pe de o parte, posibilitatea implementării oricăror strategii în accesarea fondurilor europene sau a oricăror reforme, pentru că avem patru ani care ar trebui să garanteze o continuitate, astfel încât, împreună cu toate instituțiile din sistemul de sănătate să reușim să facem un progres real, semnificativ, vizibil, pentru pacienții din România. Pe de altă parte, există această oportunitate istorică de aplicare a fondurilor europene. În ultimii ani, această lipsă de garantare a fondurilor cu care să implementezi reforme pe care le gândești te face să amâni lucruri de la un an la altul și, într-un final, să nu ai rezultate.", a declarat medicul Andrei Baciu.
Citește și Cancerul de col uterin la femei. Medicul Alexandru Rafila: Un eșec răsunător, dramele continuă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.