Nu mai puțin de 24 de cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din Bucureşti au fost testate pozitiv la noul cornavirus, arată comandantul unităţii medicale, Florentina Ioniţă-Radu.
„În acest moment sunt 24 de cadre medicale confirmate. O parte dintre aceste cadre medicale sunt internate în spital (3 cadre medicale simptomatice), 2 cadre medicale sunt confirmate anterior, încă de vineri, (o asistentă este internată la Balş şi una la Babeş), celelalte persoane sunt confirmate în urma anchetei epidemiologice efectuate pe secţiile unde s-a identificat personal medical simptomatic şi sunt în autoizolare la domiciliu”, a spus comandantul în intervenția telefonică.
De asemenea, ea a mai arătat că Spitalul Militar are o strategie pentru a combate aceste infecții. „Pornind de la faptul că această boală este comunitară, că la această oră în România capacitatea de testare PCR este limitată şi nu este corect să testăm doar cadrele medicale (să facem screening şi să testăm, în detrimentul pacienţilor) şi pornind de la ideea că acest PCR este relativ – în sensul că astăzi poţi să fii negativ, dar mâine sau poimâine poţi deveni pozitiv – în Spitalul Militar am făcut o strategie pentru că suntem convinşi că vor mai fi cadre medicale care se vor infecta şi atunci ei trebuie să ştie ce au de făcut. Şi mesajul meu este acesta: oamenii trebuie să ştie că, fiind boală comunitară, indiferent de măsurile de precauţie pe care le iau este posibil să se infecteze, dar important este să ştie ce au de făcut”, a declarat Florentina Ioniţă-Radu.
Astfel, o secţie specială a spitalului va monitoriza personalul medical, fiind efectuat un screening serologic pentru 620 de cadre medicale şi personal adimistrativ. „În Spitalul Militar este înfiinţat pentru acestă perioadă de şase luni un centru de supraveghere şi intervenţie medicală epidemiologică. Aceste lucruri trebuie să fie integrate şi coroborate. Prin acest centru, în care este implicat un medic infecţionist, dar şi medicina muncii şi medici de familie, oameni care să supravegreze personalul, noi ne-am gândit să acţionăm pe mai multe paliere. În primul rând facem un screening serologic al tuturor oamenilor din spital, atât personal medical cât şi administrative. Acest screening serologic – pentru că se face in situ, la noi în spital şi nu afectează capacitatea de testare PCR naţională – ni-l permitem să îl facem. Până acum au fost testate 620 de persoane, aşteptăm rezultatele. Să vedem dacă au IGM pozitiv (adică au anticorpi de fază acută) sau IGG (care sunt deja vindecaţi). Ne referim la cadrele medicale”, a spus comandantul Spitalului Militar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.