Familiile copiilor cu autism se confruntă cu obstacole fizice, mentale și sociale


Familiile copiilor cu autism se confruntă cu obstacole fizice, mentale și emoționale ridicate, sunt uneori ridiculizate și chiar acuzate de abuzuri asupra copiilor, potrivit unui studiu Rutgers.

 

Rezultatele au fost publicate în Jurnalul Internațional al Autismului și Disabilităților Înrudite.

Studiul a examinat 25 de îngrijitori a 16 copii cu vârste cuprinse între 2 și 20 de ani cu tulburare a spectrului de autism pentru a evalua modul în care îngrijirea lor a afectat dinamica familiei, sănătatea fizică și psihică și funcționarea socială. De asemenea, cercetătorii au întrebat despre problemele îngrijitorilor, activitățile zilnice, relațiile de familie și asigurarea, notează Eurekalert. 

„În timp ce înțelegerea modului în care afectările din spectrul autismului afectează pacienții a crescut, conștientizarea obstacolelor asupra familiilor care îngrijesc acești copii este mai puțin stabilită", a spus Xue Ming, profesor de neurologie la Rutgers New Jersey Medical School. „Grija pentru cei dragi cu tulburare a spectrului de autism este impozabilă din punct de vedere emoțional și fizic".

Studiul a constatat:

Epuizarea emoțională a fost mai probabilă în familiile cu un copil cu tulburări ale spectrului de autism cu funcționare scăzută.
Izolarea socială a fost mai mare la familiile care au raportat o cădere emoțională semnificativă.
Familiile cu mai mulți îngrijitori au înregistrat o pierdere emoțională mai mică și izolare socială.
Familiile cu un statut socioeconomic mai mare au avut tendința de a cheltui mai mulți bani pentru tratamente medicale în afara poliței de asigurare de sănătate.
Familiile cu un copil agresiv și iritabil au avut tendința de a experimenta o mai mare izolare socială și o cădere emoțională.

Tulburările medicale și comportamentale simultane au fost frecvente la acești copii.
Nouă din cele 16 familii din studiu au raportat că au fost ridiculizate sau acuzate de abuzuri asupra copiilor, despre care au spus că le-au limitat participarea e la evenimente sociale, să viziteze locuri publice precum biserici, supermarketuri și restaurante și să folosească transportul în comun.

"Acest lucru sugerează că în general comunitățile trebuie să își îmbunătățească includerea familiilor cu copii cu tulburări ale spectrului de autism", a spus Ming. „Studiul arată că este necesară creșterea gradului de conștientizare a publicului asupra sarcinilor cu care se confruntă aceste familii și avertizarea furnizorilor medicali pentru a le oferi mai mult sprijin".

Concluziile pot fi folosite pentru a susține resurse mai bune pentru acești copii și familiile lor pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții și pentru a reduce stresul, a spus ea.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel