Lămâia este un aliment bogat în nutrienți. Excelent antioxidant, este o sursă bună de vitamina C care protejează sistemul imunitar, luptând împotriva mai multor disfuncții, inclusiv răceli, gută și boli cardiovasculare. Sărac în calorii, acest citric este indicat în curele de slăbire, deoarece topește grăsimea. Flavonoidele din lămâie ajută la combaterea inflamației și la scăderea nivelului de colesterol. În plus, lămâia este alcătuită în principal din fibre, contribuind la o digestie bună.
Rețeta de marinată cu lămâie
Această rețetă de marinadă este gata în 5 minute.
Ingrediente:
- coaja rasă a unei lămâi
- 1 cățel de usturoi curățat și zdrobit
- ¼ pahar de suc de lămâie, organic
- 3 crenguțe de cimbru proaspăt
Pune toate ingredientele într-o farfurie și amestecă-le ușor cu o lingură. Apoi adaugă carnea de friptură și lasă să se marineze la temperatura camerei, aproximativ 20 de minute, înainte de a trece la gătit. Această marinadă va aduce o notă de prospețime gustoasă preparatelor tale.
Coaja de lămâie
Pectinele prezente în coaja de lămâie joacă un rol în reglarea nivelului de colesterol din sânge. În plus, într-un studiu s-a demonstrat că un consum de coajă de lămâie ar reduce țesutul adipos la copiii obezi.
Usturoi
Potrivit unui studiu publicat de Journal of Immunology Research, pe lângă tratarea diferitelor probleme de sănătate, usturoiul acționează eficient asupra sistemului imunitar datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Excelent antimicrobian, acest aliment luptă împotriva infecțiilor. În plus, previne bolile cardiovasculare datorită efectului său cardio-protector.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.