Factorii care obosesc creierul. Vlad Ciurea, APEL: Până la AVC, un singur PAS! Se poate interveni în primele ȘASE ore

Factorii care obosesc creierul Foto: Youtube Damian Draghici
Factorii care obosesc creierul Foto: Youtube Damian Draghici

Factorii care obosesc creierul. Vlad Ciurea a stras un semnal de alarmă.

Vlad Ciurea, medic neurochirurg și profesor universitar, a dezvăluit care sunt factorii care obosesc creierul.

Potrivit medicului, există o serie de factori care obosesc creierul și de care ar trebui să ținem cont.

"Sunt o serie de factori care obosesc creierul și de care tinerii noștri nu țin cont. Cum ar fi: tutunul, alcoolul, internetul, suprasolicitarea nervoasă, lucrul sub presiune, termenele-limită, graba de a face mai multe lucruri în același timp, agitația etc.

Alcoolul modifică metabolismul celulei nervoase și, evident, nu îi face bine! Niciuna din cele enumerate mai sus nu fac bine. Obosesc creierul. Și de la oboseală până la accident vascular cerebral nu este decât un pas!

Câteva dintre semnele de care trebuie să ținem cont când sunt probleme: oboseala - senzația că nu ne mai putem ține pe picioare, senzație de nerecunoaștere a propriei mâini, dificultate în exprimare, tulburări de vedere... Vestea bună este că în primele șase ore se poate interveni și îndepărta orice risc.

Putem preveni multe dintre probleme dacă avem grijă de noi. Sunt chestiuni simple și la îndemâna oricui: apă, oxigen, odihnă, mâncare ușoară, plimbări în natură, discuții plăcute, muzică, zâmbet", a scris medicul Vlad Ciurea, pe pagina sa de Facebook. 

Exercițiile care te SCAPĂ de DEMENȚĂ, Parkinson sau Alzheimer. Vlad Ciurea: E foarte important!

 

”Când apar bolile acestea grave ale creierului, Parkinson, Alzheimer, se rupe ceva în transmisie, transmisia între neuroni nu mai funcționează. De aceea apar mișcările acelea involuntare la Parkinson sau fenomenul de uitare în cazul Alzheimer. Nu se mai știu elementele stocate în creierului”, arată neurochirurgul.

Profesorul Vlad Ciurea atrage atenția că indiciile bolii sunt greu de detectat, iar apropiații au un rol important în depistarea primelor semne.

”La primele semne de dezechilibru, trebuie să ne punem întrebarea. Noi e foarte greu, dar cei din jur ar putea. Dacă avem curiozitatea și răbdarea să-l ascultăm pe cel de lângă noi. Sunt semne de întrebare”, atrage atenția Vlad Ciurea.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel