Extractul de coajă de portocală: o soluție inovatoare pentru sănătatea cardiovasculară. Modul în care microbiomul influențează riscul de boli cardiovasculare

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
Coaja de portocala Foto: Freepik @aiw09
Coaja de portocala Foto: Freepik @aiw09

O nouă cercetare evidențiază legătura dintre sănătatea inimii și compușii din coaja de portocală.

Cercetările au arătat că un microbiom intestinal sănătos și anumite alimente sunt legate de o mai bună sănătate cardiovasculară. Un studiu recent de la Universitatea din Florida a constatat că un extract din coaja de portocală poate îmbunătăți sănătatea inimii la șoarecii masculi.

Studii anterioare au legat un microbiom intestinal sănătos de metabolismul colesterolului, care ar putea juca un rol în bolile de inimă. Consumul anumitor alimente, cum ar fi afinele, legumele, semințele de chia și verdețurile cu frunze, a fost, de asemenea, legat de îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Un nou studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry a descoperit că un extract din coaja de portocală poate contribui la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Bacteriile intestinale

Cercetătorii de la Universitatea din Florida au descoperit că bacteriile intestinale produc N-oxid de trimetilamină (TMAO), un compus organic, care poate ajuta la prezicerea viitoarelor boli cardiovasculare.

TMAO este produs atunci când bacteriile intestinale se hrănesc cu nutrienți și alimente precum carnea roșie și produsele lactate. Studii anterioare au asociat TMAO cu un risc crescut de afecțiuni cardiace precum ateroscleroza, hipertensiunea arterială, fibrilația atrială, accidentul vascular cerebral, boala cronică de rinichi și cancerul colorectal.

Studiul urmărește să înțeleagă potențialele beneficii pentru sănătate ale TMAO în predicția bolilor cardiovasculare.

Cojile de portocală și sănătatea inimii

Cercetătorii au descoperit că extractele de coajă de portocală pot ajuta la reducerea cantității de TMAO creată în microbiomul intestinal. Extractele conțin substanțe chimice care pot inhiba producția de substanțe chimice dăunătoare care pot dăuna sistemului cardiovascular.

Cojile de portocale, care sunt folosite în principal pentru a face suc de portocale, sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, potasiu și fibre, care sunt legate de un risc redus de boli de inimă. Studiul, care a constatat că extractul din coji de portocale poate îmbunătăți sănătatea inimii, face parte dintr-un efort mai amplu de reducere a deșeurilor rezultate din procesul de fabricare a sucului.

Citește și: Cum să-ți măsori progresul în fitness fără a te concentra doar pe cântar. Beneficiile imediate și pe termen lung ale activității fizice regulate

Foto: Freepik

Extractul din coajă de portocală

Oamenii de știință au dezvoltat două tipuri de extracte din coajă de portocală - unul cu o fracțiune polară și celălalt cu o fracțiune nepolară. S-a constatat că extractul cu fracțiune nepolară a oprit producția de trimetilamină (TMAO) la 10 șoareci masculi, în timp ce extractul cu fracțiune polară conținea un compus numit feruloylputrescine care a inhibat semnificativ enzima responsabilă de producerea de trimetilamină (TMA).

Cercetătorii lucrează la testarea dacă aceste beneficii pentru sănătate din coaja de portocală ar putea fi identificate în citrice și în sucuri, precum și la modul în care se pot crește acești compuși în produsele din citrice. Cercetătorii lucrează, de asemenea, la identificarea acestor compuși în alte fructe și sucuri de citrice și la sporirea prezenței lor în produsele din citrice.

Vezi și: Cum poate boala Crohn să declanșeze apendicita. Legătura dintre inflamațiile intestinale și simptomele apendicitei

Importanța microbiomului în sănătatea generală

Un studiu realizat de Cheng-Han Chen, cardiolog intervenționist certificat și director medical al Programului structural pentru inimă de la MemorialCare Saddleback Medical Center din Laguna Hills, subliniază importanța înțelegerii modului în care microbiomul nostru intestinal procesează alimentele pentru a produce compuși și produse care ar putea afecta sănătatea umană. Se înțelege din ce în ce mai mult că microbiomul joacă un rol major în sănătatea umană, inclusiv în sănătatea cardiovasculară.

Înțelegerea interacțiunii dintre microbiom și alimente ar putea duce la o mai bună înțelegere a alimentelor care pot îmbunătăți sănătatea cardiovasculară și la progrese terapeutice bazate pe aceste descoperiri care ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare. Monique Richard, dietetician nutriționist autorizat, susține, de asemenea, beneficiile încorporării mai multor fructe și legume în alimentație.

Citricele sunt bogate în antioxidanți, polifenoli, vitamina C, potasiu și alte vitamine din complexul B, în timp ce compușii specifici cojii, pulpei și fructului în sine oferă proprietăți benefice pentru sănătatea intestinală, sprijinind potențial sănătatea inimii.

Portocalele și coaja de portocală oferă, de asemenea, fibre, care reprezintă o sursă de hrană prebiotică pentru bacteriile benefice din intestin, care hrănesc sistemele organismului și ajută la eliminarea componentelor mai puțin benefice și a deșeurilor.

Alte utilizări pentru cojile de portocală

Dieteticianul avertizează că extractul și sucul de coajă de portocală pot interacționa cu medicamentele cardiovasculare, cum ar fi statinele, antibioticele, antiparazitarele și beta-blocantele. Cojile de portocale sunt amare, bogate în reziduuri de pesticide și nu sunt ușor digerabile, provocând balonare, crampe și tulburări gastrointestinale.

Monique Richard îi încurajează pe cititori să folosească coji de portocale organice, spălate temeinic, la gătit, ceaiuri și aromaterapie. De asemenea, ele pot fi folosite ca plăcere senzorială în băi, masaje și îngrijirea pielii. Cu toate acestea, ar trebui evitate, deoarece pot provoca tulburări gastrointestinale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel